Shadows of Damned

Goichi Suda ja Shinji Mikami ovat japanilaisen pelisuunnittelun supertähtiä. Toiminnallinen kauhupeli Shadows of the Damned on heidän yhteistyönsä hedelmä.

Pelin kohdalla ensimmäinen ajatus on, että toivottavasti se on nimeään omaperäisempi. Katsotaan.

Demoninmetsästäjä Garcia Hotspurin tyttöystävä on joutunut manalan hirviöiden vangiksi. Apunaan sankarilla on langennut henki Johnson. Hirviöjahti alkakoon.

Länsimainen pelaaja ei voi välttyä kulttuurishokilta. Huumori on vähintäänkin erikoista ja tapahtumat muutenkin outoja. Kun/jos tähän tottuu, hörhöpinnan alta löytyy tunnelmallinen ja toimiva action-peli. Ainakin yleensä. Tasalaatuiseksi julkaisua ei nimittäin voi kehua.

Shadows of the Damned liikkuu nerouden ja hulluuden rajoilla, mikä taustatiimi huomioon ottaen oli odotettua. Taiteellinen suunnittelu on omaperäistä ja luovaa. Hirviöitä on jokaiseen lähtöön ja miljöössä riittää hämmästeltävää. Joissakin kohdin on tosin vaikea päättää, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Shadows of the Damned on hämmentävä kokemus, mutta ei missään nimessä epäonnistunut peli. Omaperäisyys olisi kuitenkin saanut ulottua varsinaiseen pelaamiseen saakka.

Shadows of Damned (testattu: X360, saatavilla myös: PS3).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Pentti Rasinkangas tapasi isänsä ensimmäisen kerran 61-vuotiaana – on saanut saman palkinnon kuin Röllin luoja ja kertoo nyt tehneensä viimeiset laulunsa

Marko Ahosen tärpit: Veteraaninäyttelijä Sam Neill kiertää ympäri Tyyntä valtamerta

Miljoonasade-biisikilpailun voittokappale on Näkymätön

Marko Ahosen tärpit: Bond-seikkailu Mustekala muistuttaa nimeään ja on kovin vetelä esitys

Sienimetsässä näyttää nyt todella hyvältä – asiantuntija Jenna Purhonen kertoo, miten limanuljaska nyljetään oikeaoppisesti

Nämä olympialaiset järjestetään koronasta huolimatta – Jämsään odotetaan satoja juoksijoita

Jyväskylässä työskennellyt lääkäri Pippa Laukka panee 11 julkkiksen elämän kuntoon – Elämäntaparemontissa keuruulaisille tuttu Jippu

Jyväskylän Rock In The City peruuntui, kaksi sinne buukattua kotimaista kärkibändiä sai äkkipestin samalle viikonlopulle Lutakon Lippaan

Pieni pintaremontti voi nostaa myytävän asunnon kiinnostavuutta hurjasti – "Asiat, jotka ovat häirinneet asukasta, haittaavat todennäköisesti myös ostajaa"

Marko Ahosen tärpit: James Bond ottaa pitkän askeleen vähemmän höpsömpään suuntaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.