Shadows of Damned

Goichi Suda ja Shinji Mikami ovat japanilaisen pelisuunnittelun supertähtiä. Toiminnallinen kauhupeli Shadows of the Damned on heidän yhteistyönsä hedelmä.

Pelin kohdalla ensimmäinen ajatus on, että toivottavasti se on nimeään omaperäisempi. Katsotaan.

Demoninmetsästäjä Garcia Hotspurin tyttöystävä on joutunut manalan hirviöiden vangiksi. Apunaan sankarilla on langennut henki Johnson. Hirviöjahti alkakoon.

Länsimainen pelaaja ei voi välttyä kulttuurishokilta. Huumori on vähintäänkin erikoista ja tapahtumat muutenkin outoja. Kun/jos tähän tottuu, hörhöpinnan alta löytyy tunnelmallinen ja toimiva action-peli. Ainakin yleensä. Tasalaatuiseksi julkaisua ei nimittäin voi kehua.

Shadows of the Damned liikkuu nerouden ja hulluuden rajoilla, mikä taustatiimi huomioon ottaen oli odotettua. Taiteellinen suunnittelu on omaperäistä ja luovaa. Hirviöitä on jokaiseen lähtöön ja miljöössä riittää hämmästeltävää. Joissakin kohdin on tosin vaikea päättää, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Shadows of the Damned on hämmentävä kokemus, mutta ei missään nimessä epäonnistunut peli. Omaperäisyys olisi kuitenkin saanut ulottua varsinaiseen pelaamiseen saakka.

Shadows of Damned (testattu: X360, saatavilla myös: PS3).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.