Shape Up Ubisoft Montreal

Vielä pari vuotta sitten innokkaimmat ennustivat uusien eleohjausratkaisujen tekevän peliohjaimista antiikkia. Toisin kävi: perinteiset ratkaisut ovat pitäneet pintansa.

Vaikka uuden tekniikan maailmanvalloitus epäonnistui, eleohjausta hyödyntäviä laatupelejä on saatavilla runsaasti. Ubisoftin Shape Up ei lukeudu genrensä kärkikastiin, sillä pikkuongelmien vuoksi pelaaminen ei ole hauskaa.

Helposti Xbox Onen verkkopalvelun kautta hankittavissa oleva liikuntapeli lupaa muuttaa pelaajan sohvaperunasta innokkaaksi himoliikkujaksi ilon kautta.

Erilaisten minipelien kautta pelaajaa liikkumaan motivoivan tuotoksen suurin ongelma on mainostetun ilon puuttuminen: yksinkertaiset suoritteet alkavat nopeasti maistua puulta. Kärpästen huitominen ja punnerrusten tekeminen norsu selässä jaksoivat kiinnostaa testiyleisöä vain muutaman kerran.

Teknisesti paketti on keskeneräisen tuntuinen: vaikka eleohjaus vastaa pelaajan liikkeisiin mukavasti, peli kärsii selittämättömistä kaatuiluista. Liikunnallista Kinect-pelattavaa etsivän kannattaakin kääntää katseensa esimerkiksi Dance Central -peleihin.

Uusimmat

Tänään

"Kun miehet vanhenevat kysytään, onko tässä mitään järkeä!" – Jyväskyläläinen Swallow the Sun julkaisee levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän Vanhan Hautausmaan työnjohtaja Liisa Kontunen on ollut töissä hautausmaalla 17-vuotiaasta – itselleen hän ei hautaa halua ollenkaan

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

66-vuotias ylilääkäri lenkkeilee työmatkansa Keski-Suomen keskussairaalalle joka päivä noukkien roskia – kilometrejä kertyy vuodessa toista tuhatta

Suomalaisessa aikuisviihteessä on paljon pielessä, sanoo alalla työskennellyt Mira Villman

"Minä odotin ja odotin 20 vuotta" – Isä jo ihmetteli, mikä alle parikymppistä tytärtä vaivaa, kun tämä vain kuunteli huoneessaan Veikko Ahvenaisen levyjä

Svengaavaa joulumusiikkia tarjolla Viitasaari Areenassa

Rajoilla Ensemble konsertoi Viitasaarella espajanjalaistunnelmissa

Jyväskylässä puheoppinsa saanut Tarja Närhi kertoo, miksi ryhtyi iskelmän puolustajaksi – "Monen mielestä se on pelkkää huttua"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.