Sinfonia rokkaa rajapinnalla

Jyväskylä Sinfonian illan konsertti vie kuulijan rockin maailmaan. Konsertin solisteina ovat kotimaisen rock-musiikin kiintotähdet Timo Rautiainen ja Jarkko Martikainen. Kapellimestarina toimii Atso Almila, joka ei kaihda kokeilla uutta ja erilaista. Konsertissa kuullaan sekä Martikaisen että Rautiaisen tekemiä kappaleita.

- Ilta tarjoaa syvää äijäromantiikkaa. Tekstit ovat todella puhuttelevia ja sinfoniaorkesteri on innolla mukana. Kuultavissa on filharmoninen humahdus, Atso Almila kuvailee.

Martikaisen ja Rautiaisen musiikki ruotii elämää laidasta laitaan.

- On parempi, että teen laulun juomisesta kuin juon. Miehen ongelmat selviävät musiikissa, kertoo Martikainen .

Rautiainen toteaa, että hänen tekemänsä musiikki ei ole kovin helposti muutettavissa sinfoniaorkesterin soitettavaksi. Osa illan kappaleista onkin lainattu toisilta artisteita.

- Jokaisen esittämäni kappaleen täytyy olla tosi itselleni. Vasta silloin tulkinta on vakuuttava.

Almilan mielestä sinfoniaorkestereiden täytyy kehittää toimintaansa tarjoten musiikillisia elämyksiä erityylisille kuulijoille. Enää kausilippusarjat eivät riitä. Runsaat mahdollisuudet tarjoutuvat vanhusten ja lasten musiikkitarjonnasta.

Almila aloittaa tammikuussa työn Joensuun sinfoniaorkesterin taiteellisena neuvonantajana.

Martikaisen ja Rautiaisen yhteistyö on alkanut 2000-luvun alussa. Tällä hetkellä kummatkin muusikot työstävät sooloprojektejaan. Rautiaiselta ilmestyy levy ensi syksynä ja Martikaisen ensi viikolla. Levyn nimikappale Toivo kuullaan illan konsertissakin.

- Tällainen rajoja ylittävä konsertti on myös meille tekijöille elämys. Sinfoniaorkesterin esittämänä oma kappale tuntuu aivan erilaiselta. Teos rikastuu ja saa uusia ulottuvuuksia, Martikainen pohtii.

Musiikin sovitukset ovat Olli Renkon, Marsi Nymanin ja Risto Keinäsen käsialaa.

Jyväskylä Sinfonia, Rajapinnalla-konsertti Teatteritalossa tänään klo 21. Atso Almila kapellimestari, Timo Rautiainen ja Jarkko Martikainen solistit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.