Somesukupolven ihmelapsi – Sara Forsberg ponnistaa Youtubesta soittolistoille

Joskus yksi minuutti ja 44 sekuntia riittää muuttamaan kaiken. Viime vuoden maaliskuussa pietarsaarelainen Sara Forsberg, 20, julkaisi niin kutsutun kielivideonsa Youtubessa, ja nyt hän markkinoi jo omaa levyään.

– Vuosi on ollut aika levoton. Kaikki on tapahtunut toisaalta nopeasti ja toisaalta tuntuu kuin videon julkaisemisesta olisi vain pari kuukautta, Forsberg sanoo.

Kuuluisalla videolla Forsberg puhuu siansaksaa näyttäen, miltä eri kielet kuulostavat ulkomaalaisten korvissa. Videota on katsottu jo yli 14 miljoonaa kertaa.

Toukokuussa Forsberg muutti työtarjousten perässä Los Angelesiin. Hän on tähän mennessä saanut levytyssopimuksen, roolin Renny Harlinin Skiptrace-elokuvassa ja kirjoittanut kappaleen korealaiselle Girls Generation -tyttöbändille.

Forsbergin ura on lähtenyt kiitoon nopeasti, mutta arki on arkea jopa Hollywoodissa. Viime kuukauden ajan Forsberg on noussut aamulla, käynyt koiran kanssa lenkillä, syönyt aamupalaa ja lähtenyt kuntosalille. Sitten on tapaamisia levy-yhtiön kanssa ja aikaa treenata koreografioita ja laulua.

– Monet ei ymmärrä, että tämä on ihan sairaan kovaa työtä. Se on omistautumista, uhrautumista. Ei esimerkiksi ole aikaa solmia mitään parisuhdetta, koska matkustan niin paljon ja teen pitkiä päiviä.

Limonadi vaihtuu vihdoin viiniin

Forsberg julkaisee ensimmäisen singlensä Ur Cool ensi viikon tiistaina. Forsbergin levy-yhtiö on Capitol Records, joka on osa maailman suurinta musiikkialan yhtiötä Universal Music Groupia.

Luvassa on Forsbergin mukaan urbaania poppia, jossa saattaa kuulua myös hänen mieltymyksensä jazz-musiikkiin. Forsberg on saanut itse sanoittaa osan levynsä kappaleista, mikä on aloittelevien artistien kohdalla harvinaista.

Kahden viikon päästä Forsberg täyttää 21, jolloin hän on virallisesti täysi-ikäinen myös Yhdysvalloissa. On kuitenkin turha odottaa Forsbergin sekoilevan Los Angelesin klubeilla, sillä hän ei välitä juhlimisesta.

Yksi hyvä puoli täysi-ikäisyydessä silti on: bisnesillallisilla voi jatkossa nauttia limonadin sijaan lasin viiniä muiden aikuisten tapaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kuka päästi koirat irti? – Jyväskylään piilotettiin yöllä 200 koiranpäätä, joista puolet kantaa hampaissaan festarilippua

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.