Sonic Lost World Sonic Team, Dimps

Ajat ovat muuttuneet siitä, kun Sega kilpaili Sonicilla Nintendoa ja Mariota vastaan. Sonic Lost World julkaistaan yksinoikeudella Nintendon koneille ja pelisuunnittelussa ammennetaan paljon Super Mario Galaxy -peleistä.

Inspiraatioidensa tapaan kentissä liikutaan joka suuntaan ympäri; pelialueet ovat kuin pieniä planeettoja. Ideana on porhaltaa Sonicilla kenttien läpi ja samalla pomppia vihollisten päälle ja väistellä ansoja.

Välillä myös juostaan sivuttaissuuntaisissa kentissä, jotka huokuvat Sonicin historiaa 1990-luvulta.

Wii U -peli alkaa ilahduttavasti: ohjattavuuden sisäistettyä eteneminen on hauskaa, ulkoasu hurmaa ja kentissä piisaa vauhtia ja vaihtelua.

Tuntien jälkeen tunnelma kuitenkin muuttuu ratkaisevasti, kun vaikeustaso kohoaa pilviin. Loppua kohden epäreilun ja keskeneräisen pelin kokee jopa ahdistavaksi.

Yrityksen ja erehdyksen varassa pelaajan on opeteltava ylipitkät kentät ulkoa, mikäli ne mielii läpäistä. Pakkopuurtamisesta on palkitsevuus kaukana.

Nintendo 3DS -versio tarjoaa puolestaan erilaiset kentät ja vakuuttavaa grafiikkaa, mutta myös se jää pelillisesti puolitiehen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.