State of Decay: Year One Survival Edition

Vuosi sitten ilmestynyt State of Decay on toisenlainen zombipeli, sillä eläviä kuolleita vastaan taisteleminen on oikeastaan sivuseikka. State of Decay on strategia-, rakentelu- ja roolipeli siitä, miten selvitä hengissä zombien valtaamassa maailmassa.

Tärkeintä on käyttää niukkoja resursseja oikein, rakentaa suojia ja tukikohtia. Lisäksi tarvitaan ruokaa, aseita ja muita apuvälineitä. Toki zombejakin kohdalle osuu, mutta taistelut ovat vain sopan lisämauste.

Uuteen Year One Survival Edition -versioon on pistetty mukaan aiemmin ilmestyneet lisäosat. Mukana on myös uusia tehtäviä, aseita ja muuta lisäsisältöä. Grafiikkaakin on viilailtu, mutta kauniiksi peliä ei voi vieläkään kutsua.

State of Decay on yhä armoton. Jos pelihahmo kuolee, hän pysyy kuolleena. Koska normaali ”kuolema on vain keino oppia selviämään” -systeemi ei toimi, pelihahmosta todella välittää.

State on Decay on salaviisas peli, joka vaatii tavallisten enemmän aivojen käyttämistä. Termiä kulttipeli ei pääse kovin usein käyttämään, mutta State of Decay voi sellaiseksi kasvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.