Strippari Assassin Von Deathia käytettiin lapsena hyväksi: "Se hämmennyksen sekasorto – yritin ymmärtää, mutten pystynyt"

Kun Assassin Von Death (taiteilijanimi) oli lapsi, hän joutui läheisen sukulaisen seksuaalisen kontaktin kohteeksi. Sitä tapahtui muutamia kertoja vuosien ajan.

– Olin silloin niin pieni, etten tiedostanut tapahtunutta, vaikka tapahtumahetkestä muistan sen häpeän ja outouden tunteen: nyt tapahtui jotain pahaa, enkä pitänyt siitä. Se hämmennyksen sekasorto. Yritin ymmärtää, mutten pystynyt. Vasta vanhemmiten aloin käsitellä asiaa ja sitten tajusin, mitä niissä tilanteissa tapahtui.

Traumatisoivaksi tapahtuman teki se, että tekijä oli hänen naispuoleinen huoltajansa, nykyään erotiikan alalla ja stripparina työskentelevä Von Death kertoo.

– Hän, keneen piti pystyä tukeutumaan ja luottamaan, teki minulle jotain tällaista. Se puistattaa ja ihmetyttää vielä vuosiakin myöhemmin.

– Asia palasi yhä useammin mieleeni ja se alkoi ahdistaa minua. Aloin jopa epäillä tapahtumia jossain kohtaa.

Von Death kertoo, miten kulissit pysyivät yllä, eikä kukaan osannut arvata, millainen ihminen kyseinen huoltaja oikeasti oli. Mukana oli fyysistä ja henkistä pahoinpitelyä, kuten alistamista ja tarpeetonta kipua aiheuttavat kasvatusmetodit.

– Hän kontrolloi lapsuudenaikaista elämääni. En saanut esimerkiksi poistua kotoani ulos kavereideni kanssa kuin 30 minuutiksi päivässä. Kehityin varhain ja häneltäkään se ei ilmeisesti jäänyt huomaamatta, kun hän kerran julkisesti nöyryytti minut ystäväni edessä kommentoimalla muuttunutta ulkonäköäni. Hän saattoi läiskiä pakaroilleni, hipelöidä jalkoväliäni tai koskea rintoihini. Vaikka hän nyt on kuollut, minua oksettaa edelleen kaikki tämä. Hän pääsi kuin koira veräjästä kuoltuaan 2009 syöpään.

Von Death kertoo nyt, ettei osannut tuolloin arvata millainen terapiasessio hänen oli kohdattava.

– Nykyään asia palaa mieleen suhteellisen harvoin, joten koen, että toipumista on tapahtunut. Mutta eivät psykiatrit sitä työtä puolestani ole tehneet, kyllä se kaikki piti itse hyväksyä.

– Pahinta on, kun näitä tekijöitä on vaikea saada kiinni ja vastuuseen. Itsekin lapsena pelkäsin julmetusti sanoa asiasta. Rakastin sukulaistani pyyteettömästi väkivallasta huolimatta: minulla ei ollut muita kuin hän. Siksi kai valitsinkin aina jäädä. Näin itseni syyllisenä hänen käytökseensä, Von Death sanoo.

Tekijä jää kuitenkin usein kiinni, jos lapsi vanhemmiten asian ottaa puheeksi.

– Siksi toivon, että uhrit eivät taipuisi pelkonsa taakse vaan rohkeasti veisivät asian viranomaisille. Aikuinen, joka hyväksikäyttää lasta seksuaalisten himojensa tyydyttämiseen on laitettava vastuuseen teostaan ja hänen on saatava siitä tuntuva rangaistus. Siinä tekijä vie toiselta jotain sellaista, mitä ei voi enää saada takaisin.

Assassin Von Death haluaa kertoa tapauksestaan Keskisuomalaisen lukijoille vertaistukena muille.

– Haluan tuoda oman kokemukseni ilmi ja kertoa, että tällaisestakin selviää. Kovaa joutuu asioita puimaan ja se tekee välillä kipeääkin. Mutta siitä voi selvitä. Mitään haavanhoitoon nopeasti tepsivää ei ikävä kyllä ole. Voin vain sanoa, että ajan on annettava parantaa.

Tällaisten tapausten vaikutuksia uhrin seksuaalisuuteen on tutkittua.

– Minulla se ilmeni paniikkina, pidättäytymisenä sekä totaalisena lukkona. Olin kuin zombi, mikään ei tuntunut pitkään aikaan miltään. Piti hakea jotain, mikä tuntuisi joltain. Niin ajauduin BDSM:n maailmaan, joka antaa minulle nautintoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .