Suhteellisen normaali Kanerva, todella sairas Mosley

Onko jollain nyt mennyt IAAF ja FIA sekaisin? Ulkoministeriytensä lisäksihän Ilkka Kanerva on tunnettu yleisurheiluvaikuttaja ja kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksen jäsen. Max Mosley sen sijaan on kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) nokkamies.

Millä logiikalla siis selittyy se, että kun Ike pelehti vieraan blondin kanssa, sai Max piiskaa? Ein, zwei, drei…

Edellinen ”nerokas” oivallus viittaa siis FIA:n puheenjohtajan Max Mosleyn natsiorgioihin, joihin 67-vuotias Mosley oli pestannut viisi prostituoitua piiskaajiksi ja piiskattaviksi. Viisituntisessa seremoniassa osia vaihdeltiin, välillä Mosleyn päällä oli juutalaisen keskitysleirivangin vermeet, välillä natsiunivormu. Kinkereistä kertoi ensimmäisenä News of the World -lehti.

Hullun urheilun Ulkopolitiikka-, autourheilu- ja seksologiatyöryhmä on yleensä kannanotoissaan melko vapaamielinen. Työryhmän mukaan keski-ikäisten miesten puolta nuorempiin naisiin kohdistama tekstiviestivonkaaminen on… No, ellei hyväksyttävää, niin suhteellisen normaalia kuitenkin.

Herr Mosleyn touhuja työryhmä päivittelee huokaisemalla raskaasti ”Gott im Himmel” ja pyörittelemällä päätään surumielisesti.

Palstanpitäjä ottaa asiaan suorasukaisemman kannan.

– Max, olet sairas. Mene hoitoon, hän toteaa. Törkyvaari Kanervalle sen sijaan lähtevät kannustavansorttiset terveiset:

– Hymyä huuleen ja rinta kohti uusia pettymyksiä.

F1-moguli Bernie Ecclestone puolestaan suhtautui ystävänsä Maxin S/M-orgioihin ymmärtäväisesti, mutta hieman tuomitsevasti.

– Jos Max olisi ollut sängyssä kahden prostituoidun kanssa, monet sanoisivat vain, että niin sitä pitää. Mutta luulen, että ihmiset pitävät nyt tapahtunutta vastenmielisenä, Ecclestone sanoi The Timesille.

Just.Ulkoministerinä Ike Kanervaa seuraa Aleksander ”Jaws” Stubb, joka on pitkäaikaisen jääkiekkovaikuttajan Göran Stubbin poika.

Palstanpitäjä ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan Stubbin ulkopoliittista osaamista, mutta muuten hänellä on miehestä positiivinen kuva. Kolmisen vuotta sitten hän soitti Stubbille kysyäkseen EU-parlamentaarikon kommenttia vedonlyöntimonopolien purkamista käsitelleeseen juttuun.

”Mä oon just menossa palaveriin, mut laita mulle ne kysymykset mailina, niin mä vastaan”, sanoi Stubb.

Kokemus on osoittanut, että kiireisten herrojen kohdalla tuo on yleensä kuolemansuudelma. Mitään vastausta ei sen jälkeen kuulu. Stubb oli kuitenkin toista maata. Kolme tuntia puhelun jälkeen Stubbin vastaus pamahti sähköpostiin ja se sisälsi jämäkät kannanotot jokaiseen esitettyyn kysymyksen.

Ja muutamaan esittämättömäänkin. Lisäksi Stubb osoitti olevansa ainakin tässä asiassa fiksu mies, hän kannatti Veikkauksen pelimonopolin purkamista.Kalle Palander tunnetaan sanavalmiina toiminnan miehenä. Niinpä veijarista julkaistiin elämäkerta jo kolmekymppisenä. Kommentit kirjan julkistamistilaisuudessa tiistaina olivat taattua Kallea.

– Ajattelin, että onko tämä vähän sairasta, kun kolmikymppisestä jätkästä on väsätty kirja, mutta hauskoja juttujahan ei tule enää periaatteessa lisää, sen verran seestynyt olen, Palander tuumasi.

No, Kanervan Ikehän täytti juuri 60 ja Max Mosley on 67…

tuomas.heikkila@

keskisuomalainen.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.