Suhteellisen normaali Kanerva, todella sairas Mosley

Onko jollain nyt mennyt IAAF ja FIA sekaisin? Ulkoministeriytensä lisäksihän Ilkka Kanerva on tunnettu yleisurheiluvaikuttaja ja kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksen jäsen. Max Mosley sen sijaan on kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) nokkamies.

Millä logiikalla siis selittyy se, että kun Ike pelehti vieraan blondin kanssa, sai Max piiskaa? Ein, zwei, drei…

Edellinen ”nerokas” oivallus viittaa siis FIA:n puheenjohtajan Max Mosleyn natsiorgioihin, joihin 67-vuotias Mosley oli pestannut viisi prostituoitua piiskaajiksi ja piiskattaviksi. Viisituntisessa seremoniassa osia vaihdeltiin, välillä Mosleyn päällä oli juutalaisen keskitysleirivangin vermeet, välillä natsiunivormu. Kinkereistä kertoi ensimmäisenä News of the World -lehti.

Hullun urheilun Ulkopolitiikka-, autourheilu- ja seksologiatyöryhmä on yleensä kannanotoissaan melko vapaamielinen. Työryhmän mukaan keski-ikäisten miesten puolta nuorempiin naisiin kohdistama tekstiviestivonkaaminen on… No, ellei hyväksyttävää, niin suhteellisen normaalia kuitenkin.

Herr Mosleyn touhuja työryhmä päivittelee huokaisemalla raskaasti ”Gott im Himmel” ja pyörittelemällä päätään surumielisesti.

Palstanpitäjä ottaa asiaan suorasukaisemman kannan.

– Max, olet sairas. Mene hoitoon, hän toteaa. Törkyvaari Kanervalle sen sijaan lähtevät kannustavansorttiset terveiset:

– Hymyä huuleen ja rinta kohti uusia pettymyksiä.

F1-moguli Bernie Ecclestone puolestaan suhtautui ystävänsä Maxin S/M-orgioihin ymmärtäväisesti, mutta hieman tuomitsevasti.

– Jos Max olisi ollut sängyssä kahden prostituoidun kanssa, monet sanoisivat vain, että niin sitä pitää. Mutta luulen, että ihmiset pitävät nyt tapahtunutta vastenmielisenä, Ecclestone sanoi The Timesille.

Just.Ulkoministerinä Ike Kanervaa seuraa Aleksander ”Jaws” Stubb, joka on pitkäaikaisen jääkiekkovaikuttajan Göran Stubbin poika.

Palstanpitäjä ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan Stubbin ulkopoliittista osaamista, mutta muuten hänellä on miehestä positiivinen kuva. Kolmisen vuotta sitten hän soitti Stubbille kysyäkseen EU-parlamentaarikon kommenttia vedonlyöntimonopolien purkamista käsitelleeseen juttuun.

”Mä oon just menossa palaveriin, mut laita mulle ne kysymykset mailina, niin mä vastaan”, sanoi Stubb.

Kokemus on osoittanut, että kiireisten herrojen kohdalla tuo on yleensä kuolemansuudelma. Mitään vastausta ei sen jälkeen kuulu. Stubb oli kuitenkin toista maata. Kolme tuntia puhelun jälkeen Stubbin vastaus pamahti sähköpostiin ja se sisälsi jämäkät kannanotot jokaiseen esitettyyn kysymyksen.

Ja muutamaan esittämättömäänkin. Lisäksi Stubb osoitti olevansa ainakin tässä asiassa fiksu mies, hän kannatti Veikkauksen pelimonopolin purkamista.Kalle Palander tunnetaan sanavalmiina toiminnan miehenä. Niinpä veijarista julkaistiin elämäkerta jo kolmekymppisenä. Kommentit kirjan julkistamistilaisuudessa tiistaina olivat taattua Kallea.

– Ajattelin, että onko tämä vähän sairasta, kun kolmikymppisestä jätkästä on väsätty kirja, mutta hauskoja juttujahan ei tule enää periaatteessa lisää, sen verran seestynyt olen, Palander tuumasi.

No, Kanervan Ikehän täytti juuri 60 ja Max Mosley on 67…

tuomas.heikkila@

keskisuomalainen.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.