Sunnuntai 6.11. elokuvat

Magnolia

Paul Thomas Andersonin mestarillinen episodimainen draama Magnolia (1999) kertoo erilaisten ihmisten elämästä San Fernando Valleyssä. Persoonallinen elokuva liikkuu jossakin realismin ja magiikan rajamailla, eikä näin lyhyt lehtijuttu tee sille oikeutta.

Yle Teema klo 21.03-00.05

Transformers: Kaatuneiden kosto

Michael Bayn katsojia aliarvioivasta jättirobottiseikkailusta Transformers: Kaatuneiden kosto (Transformers: Revenge of the Fallen, 2009) on unohtunut käsikirjoitus, eivätkä edes sen action-kohtaukset toimi. Tämä on elokuvantekemistä kylmimmillään ja kyynisimmillään.

Nelonen klo 21.00-00.00

Polkupyörävaras

Vittorio De Sican neorealismin suurklassikko Polkupyörävaras (Ladri di biciclette, 1948) on Transformersin täydellinen vastakohta. Koskettavassa pienimuotoisessa tarinassa isä ja poika etsivät polkupyöräänsä Roomassa. Polkupyörävaras on tarkoitettu ihmisille, jotka arvostavat aitoja inhimillisiä tunteita.

Yle Teema klo 18.05-19.30

Prizzin kunnia

Mukavasti vinksahtanut ja hauska Prizzin kunnia (Prizzi's Honor, 1985) on erilainen mafiaelokuva. Kaksi mafian ammattitappajaa (Jack Nicholson, Kathleen Turner) rakastuu toisiinsa, mikä on heidän alallaan aina riskialtista. Sitten homma menee todella vaikeaksi.

TV5 klo 21.00-23.30

Lorenzon öljy

Kun lapsi sairastuu tappavaan tautiin, johon ei ole parannuskeinoa, isä (Nick Nolte) ja äiti (Susan Sarandon) päättävät löytää lääkkeen itse. Vakava draama Lorenzon öljy (Lorenzo's Oil, 1992) perustuu tositapahtumiin. Hyvin näytelty elokuva välttää pahimmat imelyydet, vaikka kertookin koskettavan tarinan.

MTV3 klo 14.30-17.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.