Sunnuntain 11.3. elokuvat

Sebbe

Ruotsalaisen draaman Sebbe (2010) 15-vuotias nimihenkilö asuu äitinsä luona ja häntä kiusataan koulussa. Sebbe sai parhaan elokuvan Guldbaggen, eli Ruotsin elokuvainstituutin vuosittaisen palkinnon.

Junior

Arnold Schwarzenegger tulee raskaaksi. Naurattaako? Mikäli ei, jättäkää komedia Junior (1994) väliin. Muuta ideaa siinä ei ole.

Talo joen rannalla

Fritz Langin ohjaamassa jännäriklassikossa Talo joen rannalla (House by the River, 1950) pervo kirjailija (Louis Hayward) ahdistelee sisäkköään ja tappaa hänet. Naiivi veli (Lee Bowman) auttaa todisteiden hävittämisessä ja joutuu maksamaan siitä kovan hinnan. Elokuva on tehty halvalla, mutta taitavaa ohjaajaa se ei haittaa. Pikemminkin päinvastoin. Koska pelissä ei ole ollut suuria rahoja, Lang on saanut tavallista enemmän taiteellista vapautta.

Knowing – tieto

Vaikka Knowingin (2009) toteutus ei täysin vakuuta, idea kiehtoo. Astrofysiikan professori (Nicolas Cage) löytää vuonna 1959 sinetöidystä aikakapselista paperin täynnä salaperäisiä numeroita. Numerot ovat ennustaneet jo tapahtuneet katastrofit ja ennustavat kenties kolme tulevaakin.

Takaa-ajajat

Kun Harrison Ford ei suostunut jatko-osaan, Takaa-ajajissa (U.S. Marshals, 1998) sheriffi (Tommy Lee Jones) jahtaa uutta miestä, vankikarkurimurhaajaa (Wesley Snipes). Sama tarina kerrotaan nyt toiseen kertaan, vain huonommin. Elokuva etenee mukavasti, eikä ole tylsä, ainoastaan tavanomainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.