Sunnuntain 15.1. elokuvat

Lara Croft: Tomb Raider

Videopelihahmossa Lara Croft olisi kaikki ainekset hienoon toimintaseikkailuun, mutta Lara Croft: Tomb Raider (2001) tyytyy tavanomaisuuteen. Angelina Jolie on juuri oikea valinta kauniin seikkailijan rooliin.

Nelonen klo 21.00-23.10

Terminator - tuhoaja

Scifi-toimintajännäri Terminator (1984) oli sekä ohjaaja James Cameronin että Arnold Schwarzeneggerin suuri läpimurto. Tarina tulevaisuudesta lähetetystä tuhoajakyborgista (Schwarzenegger) ei paperilla vakuuta, mutta tyly ja kivikova toteutus tyrmää epäilijän.

Sub klo 21.00-23.05

Jerry Maguire - elämä on peliä

Urheiluagentti Jerry Maguire (Tom Cruise) kehittää itselleen omantunnon ja moraalin, mikä johtaa potkuihin. Uuteen omaan firmaansa hän saa mukaan vain kirjanpitäjä Dorothyn (Renée Zellweger) ja jalkapalloilija Rodin (Cuba Gooding Jr.). Jerry Maguire (1996) kuuluu romanttisten komedioiden ja treffielokuvien parhaimmistoon. Käsikirjoittaja-ohjaaja Cameron Crowe on huippukunnossa.

TV5 klo 21.00-23.40

Norbit

Komedian Norbit (2007) ainoa vitsi on, että Eddie Murphy esittää sekä kilttiä ja hintelää Norbitia että tämän läskiä ja ilkeää morsianta. Norbitin huumori on julmaa, vastenmielistä ja mautonta.

MTV3 klo 12.30-14.35

Riemuloma Rivieralla

Jacques Tatin komediaklassikko Riemuloma Rivieralla (Les vacances de M. Hulot, 1953) on kaikkea sitä, mitä Norbit ei ole. Se aito ja oikea nolojen tilanteiden mies, herra Hulot (Tati), koheltaa rannikon lomakeskuksessa. Näin tehdään kohellushuumoria oikein ja suurella sydämellä.

Yle Teema klo 18.00-19.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.