Sunnuntain 8.1. elokuvat

Watchmen

Watchmen-sarjakuva on yksi ihmiskunnan suurimpia saavutuksia. Ottaen huomioon, että sitä oli mahdotonta filmatisoida, ohjaaja Zack Snyder onnistuu hyvin. Komean, älykkään, monimutkaisen ja aikuismaisen supersankaritarinan tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtohistorian vuoteen 1986. Elokuva on juuri niin väkivaltainen kuin sarjakuvan perusteella pitääkin olla.

Nelonen klo 21.00-00.05

Kun Harry tapasi Sallyn

Näin romanttinen komedia tehdään oikein. Miksi kukaan ei pysty samaan nykyään? Kun Harry tapasi Sallyn (When Harry Met Sally, 1989) kertoo kahden fiksun, tasavertaisen, sanavalmiin ja sympaattisen ihmisen (Meg Ryan, Billy Crystal) pitkästä suhteesta.

MTV3 klo 15.05-17.00

Virran viemää

Aardman-studion tietokoneanimaatiossa Virran viemää (Flushed Away, 2006) riittää huumoria ja vauhtia. Hemmoteltu lemmikkirotta Roddy päätyy Lontoon viemäreihin, joka on täysin oma maailmansa. Hahmot puhuvat suomea.

MTV3 klo 12.25-14.05

Alpha Dog

Tosipohjainen rikosdraama Alpha Dog (2006) kertoo Kaliforniassa huumeita välittävän jengin johtajasta (Emile Hirsch). Hän on nuorin FBI:n etsityimpien rikollisten listalle joutunut kriminaali.

Sub klo 21.00-23.10

Lystikäs kirjeenkantaja

Komediaklassikko Lystikäs kirjeenkantaja (Jour de fete, 1949) aloittaa Jacques Tatin komedioiden sarjan. Mikäpä sen mukavampaa, ne eivät katsomisesta kulu. Ohjaaja itse esittää maalaiskylän postinkantajaa, joka päättää modernisoida työnsä. Tatin elokuvia voisi ja pitäisi yhä näyttää opetusmateriaalina siitä, miten luodaan onnistunutta kielirajat ylittävää komediaa.

Yle Teema klo 18.00-19.20

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.