Sunnuntain 8.7. elokuvat

Haikein terveisin

Savannah (Amanda Seyfried) rakastuu pian sotimaan lähtevään ammattisotilaaseen Johniin (Channing Tatum). Romanttinen draama Haikein terveisin (Dear John, 2010) on vaarallisen lähellä Harlekiini-tarinaa.

Hot Rod

Reppana mopoilija Rod (Andy Samberg) päättää ryhtyä maailmankuuluksi stunt-kuskiksi, koska tarvitsee rahaa. Unelma ei saa juurikaan tukijoita. Komedian Hot Rod (2007) päähenkilö on rakastettava idiootti.

EdTV

Draamakomedia EdTV (1999) oli aikaansa edellä ja täysin oikeassa ennustuksessaan. Mukava ja vetelä perusjamppa Ed (Matthew McConaughey) suostuu tv-sarjaan, jossa hänen elämäänsä seurataan livenä ympäri vuorokauden. Ensin julkisuus tuntuu hienolta, sitten siitä on vain harmia.

Vieraalla maalla

Väitöskirjaa tekevä Tuomas (Ville Haapasalo) naamioituu ulkomaalaiseksi, ja kieltenopettaja Hanne (Irina Björklund) rakastuu häneen. Komedia Vieraalla maalla (2003) käsittelee vaikeaa ja tärkeää aihetta yleistäen ja naiivisti, eikä juurikaan naurata.

Peaceful Warrior

Urheilija Dan Millman (Scott Melchowicz) tähtää olympialaisiin. Nuorukainen tapaa mystisen Socrateen (Nick Nolte), josta tulee hänen mentorinsa. Hyvin näytelty draama Peaceful Warrior (2006) korostaa elämän jokaisen hetken tärkeyttä.

Neljä naurettavaa naapuria

Marx-veljesten huumori joko naurattaa tai sitten ei. Mikäli naurattaa, tiedätkin jo, että Neljä naurettavaa naapuria (Duck Soup, 1933) on komediaklassikko ja mestariteos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.