Sunset Overdrive Insomniac Games

Xbox Onen Sunset Overdrive on tyylikäs ja viihdyttävä räiskintäpeli, joka palauttaa mieleen Segan vuosituhannenvaihteen Dreamcast-konsolin pelien värikkään estetiikan ja leikkisän kokeellisuuden. Inspiraatiota on haettu etenkin sykähdyttävästä Jet Set Radio -toimintaseikkailusta (2000), jossa rullaluisteltiin pitkin futuristisen suurkaupungin voimalinjoja, kattoja ja seiniä.

Sunset Overdrive kehittää ideaa kiinnostavasti. Avoin pelimaailma on kuin iso leikkikenttä, jossa liikutaan yliluonnollisella ketteryydellä. Pelaaja skeittaa pelkillä kengillä, juoksee seinillä ja liitää ilmassa. Alhaalla puolestaan markiisit, autot ja roskalavat toimivat trampoliineina, joista pompitaan rakennusten yli.

Tarkoitus on puolustaa eristetyn kaupungin asukkaita mutanteilta ja roboteilta. Tämä tapahtuu kummallisella aseistuksella, kuten nallepommeilla, keilapalloilla ja aseilla, jotka viskovat lp-levyjä.

Tarjolla on rento, erikoinen ja onnistunut pelikokemus. Se nousisi erinomaiseksi, jos tehtävät olisivat monipuolisempia ja kenttäsuunnittelussa käytettäisiin korkeussuunnassa rohkeammin mielikuvitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vuoden Stand Up Tulokas 2019 -kilpailun voittaja selätti ikärasismin

Legendaarisen Tanssisali Lutakon "diktaattori" paljastaa, kuinka bändivalinnat tehdään – "Viime vuotta on haastavaa pistää paremmaksi"

Äiti ei tiennyt, mitä tarkoittaa ID, ja päätti tehdä vauva-arjesta sanakirjan – Tiedätkö sinä, mitä ovat PY ja MPR?

Video: Anssi Kelan kunnianosoitus Matti Nykäselle herkisti gaalayleisön – Hall of Fame -pysti ojennettiin äiti Vieno Nykäselle

Jalat tiukasti Ilmolahden pelloilla ja metsissä – 80-vuotias Heikki Leivonen asuu sielunmaisemassaan

Jyväskyläläisyhtye Miljoonasade yllättää jälleen tempauksellaan: hiilijalanjälkeä paikataan puita istuttamalla

Suomipopin Hovimuusikko on ylpeä saadessaan jatkaa suomalaista rillumareiperinnettä – Ilkka Ihamäki päätyi naurattamaan radiokuuntelijoita sattumalta

Imitaattori, joka sai kuulla olevansa puujalkavitsien Leonardo da Vinci, herkistyy, kun puhutaan hänen kotiseudustaan – "Mänttä, tuo Pohjolan Louvre"

Jyväskylästä ryntäys The Voice of Finland -tv-laulukisaan – keskussairaalan lääkäri avauslähetyksessä

Kaipaatko katsottavaa? Kriitikko Marko Ahonen listasi 2010-luvun parhaat tv-sarjat

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.