Suomen parhaaksi valittu festari nousee jälleen Laukaaseen – "Toivotaan, että tänä vuonna menee yhtä hyvin"

Laukaan Peurungassa tällä viikolla järjestettävä John Smith Rock Festival on vasta neljän vuoden iästään huolimatta maailmankuulu festari. Lähes kolmekymmentä rock- ja metalliyhtyettä ympäri maailman saapuu Peurungan rantaan rakentuvalle tapahtuma-alueelle.

Tunnetuimpien esiintyjien joukkoon lukeutuvat Arch Enemy, Stam1na, Swallow the Sun, Amaranthe, Amorphis, Kamelot sekä Insomnium. Festareille saapuvat myös historian ensimmäisille Suomen keikoilleen Gloryhammer ja Kontrust.

 

Soundin ja Kaaoszinen äänestyksissä Suomen parhaaksi festariksi valittu John Smith Rock Festival on tänä vuonna kolmepäiväinen, kestäen torstaista lauantaihin. Tapahtuman isän ja Laukaan vuoden yrittäjäksikin valitun Jonne Lehtosen mukaan voitto luo ”ihan älyttömästi” lisää paineita tämänvuotiselle tapahtumalle.

– Ykkössijaltahan ei pääse kuin alaspäin. On se kyllä ihan äärimmäisen iso kunniakin, toivotaan että tänäkin vuonna menee yhtä hyvin, Lehtonen sanoo.

Äänestys toteutettiin viime vuoden tapahtumien perusteella. Syitä tittelin voittamiselle olivat Lehtosen mukaan ennen kaikkea ”hemmetin hyvä” musiikki ja Peurungan alueen miljöö.

– Lisäksi me ei ahnehdita liikaa, vaan pidetään alueen kapasiteetti sekä esimerkiksi juomien ja lippujen hinnoittelu sopivana.

Lehtonen arvelee myös tekijätiimin vasta-alkajuuden festivaalien järjestämisessä olevan positiivinen asia.

– Mennään ikään kuin paljasjalkaisesti ja sydän järjen edellä. Välillä se on hyvä ja välillä huono asia.

 

Kolmepäiväisyyden kannattavuudesta ei Lehtosen mukaan voi vielä olla varma.

– Eihän sitä yhtään tiedä, että onko tämä muutos hyvä juttu. Perjantai ja lauantai tullaan myymään loppuun, mutta torstai jäänee vajaaksi.

Yhden päivän lisääminen johtuu siitä, että väkimäärää ei haluttu kasvattaa festarialueella aivan valtavaksi.

– 15 000 kävijää on tavoite, eli 5 000 per päivä. Tällä hetkellä mennään vieraineen päivineen noin 14 000:ssa.

Lehtonen toteaa olevansa ylpeä siitä, että tapahtumaan saapuu kävijöitä ulkomailta asti.

Ilman John Smith Rock Festivalia nämä ihmiset eivät luultavasti olisi koskaan Laukaasta kuulleetkaan.

– On Japania, Jenkkejä, Kanadaa, Chileä ja Australiaa, sekä lisäksi lähestulkoon kaikki Euroopan maat edustettuna yleisössä, Jonne Lehtonen luettelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .