Suomesta supertähden basistiksi

Jenni Tarma, 26, harjoittelee parhaillaan Lontoossa supertähti Kylie Minoguen toukokuussa käynnistyvää mittavaa kiertuetta varten. Harjoitukset ovat jatkuneet neljättä viikkoa putkeen. Harjoituksissa on ollut tiiviisti myös australialaissyntyinen laulajatähti.

Los Angelesissa asuva joensuulaissyntyinen basisti nauttii uudesta työpestistään, vaikka ei olekaan ihan ensimmäistä kertaa nousemassa esiintymislavalle maailmanluokan megatähden kanssa. Tätä ennen Tarma on ehtinyt soittaa bassoa entisen Spice Girlsin Melanie C:n bändissä sekä levyllä että keikoilla. Käytännössä Melanie C:n bändi oli lähes sama kuin Spice Girlsillä suosionsa huippuhetkinä.

Puolen vuoden ajan Jenni kuului myös nimekkään The Smashing Pumpkins -yhtyeen harjoituskokoonpanoon, kun bändi etsi kuumeisesti itselleen uutta basistia.

– Mitä Smashing Pumpkinsiin tulee, niin olin imarreltu, että sain soittaa heidän kanssaan. Erityisesti nautin soittamisesta heidän rumpalinsa Jimmy Chamberlinin kanssa.

Basisti pysyttelee tähtien taustalla

Suurten tähtien taustalla soittaminen ei Tarmaa enää ole erityisemmin jännittänyt.

– Alussa kyllä jonkin verran, mutta nyt olen kehittänyt itselleni sellaisen mekanismin, että hermot eivät missään tapauksessa petä.

Tähteys sinänsä ei Tarmaa miellytä. Ei alkuunkaan. Hän haluaa pysyä tähtien taustalla.

– Minulla ei ole minkäänlaista halua olla se henkilö, jota ihmiset palvovat ja tuijottavat. Olen nähnyt ihan tarpeeksi tällaisessa asemassa olevia ihmisiä. Sellaisia, jotka päivittäin joutuvat elämään kuuluisuutensa kanssa. Se ei mikään niin hirveän suuri nautinto ole.

– Siitä olen tyytyväinen, että olen päässyt tälle tasolle, jossa minua kunnioitetaan muusikkona. Se tarjoaa minulle työtä hyvien muusikoiden kanssa, Tarma sanoo.

Kesällä mökille saunomaan ja onkimaan

Jenni oli vasta kuusivuotias, kun hän lähti maailmalle. Ensin viideksi vuodeksi Ranskaan, sitten Hollantiin ja sieltä Englantiin. Viimeiset kolme vuotta hän on asunut Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Pitkään kestäneestä maailman vaelluksesta huolimatta Tarma on säilyttänyt edelleen äidinkielensä suomen. Myös mie-sana toistuu puheessa tämän tästä.

Suomi ei ole kielenä eikä maana päässyt unohtumaan. Kerran kesässä Jennillä on ollut tapana käydä perheen kesämökillä Liperissä.

– Nautin siitä. Tykkään saunomisesta ja onkimisesta. Mökille lähtö on ehdottomasti vuoden kohokohta, Tarma sanoo.

Tämäkään kesä ei jää mökkireissutta. Sen verran Jenni on almanakkaansa katsonut.

– Elokuussa meillä on sen verran kiertueella taukoa.

Nykyinen kotikaupunki Los Angeles tuntuu silti tällä hetkellä parhaimmalta paikalta asua.

– Los Angelesissa meillä on todella kiva artistiyhteisö. Se Hollywood-puoli minua ei siellä niin hirveästi kiinnosta. Los Angelesissa asuu myös poikaystäväni.

– Kyllä minä tykkään Lontoostakin. Varsinkin nyt, kun voin asua äitini luona, kun Kylien harjoitukset ovat täällä Lontoossa, Tarma kertoo.

Kylie innokkaasti mukana harjoituksissa

Kylie Minoguen kiertue kestää näillä näkymin kolme kuukautta, vaikka lisäviikkojakin on suunniteltu.

– Kyllä siinä täytyy aika varovaisella aikataululla kuitenkin edetä. Kylie kävi läpi vaikean sairauden. Se täytyy aina ottaa huomioon.

Kiertuetta varten on koottu mittava koneisto. Kiertuevahvuuteen kuuluu yli sata ihmistä, vaikka perusbändiin ei kuulu kuin viisi ihmistä. Lisäksi lavalla nähdään puhaltimia, kaksi taustalaulajaa, kymmenen tanssijaa ja muutama akrobaatti.

– On mielenkiintoista nähdä ihan alusta saakka, miten tällainen iso operaatio muotoutuu, Tarma toteaa.

Kylie Minogue on itse ollut innokkaasti mukana nyt neljättä viikkoa kestäneen harjoitusjakson ajan.

– Se on hienoa. Monet starat ja laulajat eivät näin innolla ole mukana harjoituksissa. On itsekin mukava olla mukana, kun artisti on innostunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kömpelö, rytmitajuton ja tanssitaidoton Touko Aalto mietti TTK-osallistumistaan yli viikon – "Kohtaan ohjelmassa kaksi pelkoani"

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa todellinen Keski-Suomi-kausi – mukana Touko Aalto, Mmiisas ja Shirly Karvinen

Jyväskylästä maailmalle ponnistaneella Kaj Björkillä on ollut koti 12 maassa – "Aina on ikävä sinne, missä ei ole"

Marko Ahosen tärpit: Billy Wilderin Tuhansien silmien edessä on hieno melodraama median vastuusta ja vastuuttomuudesta

Miss Suomi -finaalissa nähtävä Noona Pölkki, 25, pyörittää asuntobisnestä, viihtyy moottoripyörän selässä ja rakastaa Kyyjärven luontoa: "Olen sydämeltäni maalaistyttö"

Tanssikansalle uutta: Lavatanssifestarit Himoksella ensi vuonna

Selma, 10, Laukaasta on kokenut vaeltaja ja kertoo nyt lapsen näkökulman tästä muotilajista – "Kilometri vielä ja sitten kirjatauko"

Marko Ahosen tärpit: Kerro, kerro kuvastin on komea elokuva, mutta komeus on pelkkää pintaa

90-vuotias Kalevi Hakasalo soittaa pianoa sokeanakin – takana on "huikean rikas elämä" ja puoli vuosisataa kotiseututyötä Multialla

Jyväskyläläinen Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi – KRP pitää tapausta hyvin harvinaisena

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.