Suomi on veikkaus- ja vetopelaamisen kummajainen: muualla kiehtoo futis, meillä lätkä

Suomi on eurooppalaisittain arvioituna omituinen vedonlyöntimaa. Siinä, missä muualla vedonlyönnissä korostuu jalkapallo, Suomi pelaa jääkiekkoa: jalkapallo kattaa muualla noin 80 prosenttia vedonlyönnistä, meillä vain runsaat puolet.

Tämä näkyy luonnollisesti myös lätkän MM-kisojen aikaan.

– Suomi–Ruotsi-ottelu keräsi torstaina kaikkien aikojen toiseksi suurimman pelivaihdon kiinteäkertoimisessa vedonlyönnissä ja suurimman pelivaihdon kautta aikain Pitkävedossa jääkiekon MM-kisoissa. Pitkävedon vaihdossa edellä on vain jalkapallon MM-finaali Ranska–Kroatia viime vuodelta, kiinteäkertoimisen vedonlyönnin liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilältä Veikkaukselta kertoo.

Veikkaus, kuten myös veto- ja veikkauspelaajat, tarvitsevat kohteisiin suomalaisia urheilijoita, sillä ne lisäävät kiinnostusta. KHL:n suosio esimerkiksi on Veikkauksen silmin viisinkertaistunut Jokerien liityttyä sarjaan.

Monelle yllättävää on, että lajeista esport on jo ohittanut talviurheilun, kuten hiihdon ja mäkihypyn pelikohteina.

Top kolme -sarjat urheilupeleissä vedonlyönnin ja Vakion osalta ovat SM-Liiga, Valioliiga ja NHL. Pelkän vedonlyönnin osalta järjestys on SM-Liiga, NHL sekä jalkapallon MM-kisat. Tilastoista pystyy lukemaan, kuinka tärkeä Valioliiga on Veikkauksen vakiopelaamiselle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .