Suositusta joulukukasta tuli yllättäen pääsiäiskukka – katso kuvasarja, josta saat ideoita kauniin pääsiäiskimpun sitomiseen

Pääsiäinen on monessa kodissa koristelujen, myös kukkakoristelujen, aikaa.

Keltavoittoisiin kukkakimppuihin yhdistellään pajunkissoja, höyheniä ja värjättyjä munia. Keltaisten kukkien rinnalla voi kokeilla valkoisen ja oranssin sijaan vastavärejä: violettia ja sinistä. Testaa vierekkäin myös aasialaisvaikutteisia väriyhdistelmiä: vaaleanpunaista ja lilaa yhdessä keltaisen sävyjä kanssa.

Kukkakauppa Ruusupuun floristi Minna Rintala opastaa kotikimppujen sitojaa valitsemaan laakeaan kimppuun ristikkopohjan tai vaihtoehtoisesti laittamaan kukkivien leikkokukkien alle isojen huonekasvien lehtiä, kuten peikonlehteä.

Rintalan mukaan pääsiäiskukkina ostetaan nyt keltaista ja violettia hyasinttia. Hän muistuttaa myös, että sipuliruukkukukkien, kuten tete-narsissien ja tulppaanien kukat kestävät sisällä kauniina noin viikon. Kuistilla ne kestävät pidempään. Kerran kukkineet sipulit voidaan myöhemmin istuttaa kukkapenkkiin, ja ne kukkivat sitten seuraavana kesänä.

Uusinta uutta on rakentaa ”kukkabuffa”: yksi kukka yhteen astiaan ja astiat samalle pöydälle asetelmaksi.

Kauniin asetelman voi luoda lisäksi pitkään sylinterimäiseen lasiastiaan tai koivunoksan päälle. Puhtaan herkkä asetelma syntyy, kun laittaa valkoisia krookuksia astian keskelle ja kietoo ympärille pajunoksia, joita kiertävät valkoiset orkideat.

Kuvien kukkasidonnat: Ruusupuu

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .