Swords & Soldiers II

Hollantilainen Swords & Soldiers II tuo kiintoisan näkemyksen reaaliaikaiseen strategiaan. Perinteisestä lintuperspektiivistä poiketen tapahtumat nähdään kaksiulotteisesti sivusta, realistinen grafiikka on korvattu kauniilla 2D-taiteella, pelaaminen on luontevinta nappien sijaan kosketusnäytöltä eikä pelaaja voi suoraan ohjata joukkojaan niiden luomisen jälkeen.

Hektinen pelikokemus vaati ennakointia ja nopeita refleksejä. Tapahtumien kulkuun vaikutetaan myös vahvoin loitsuin, joita tulee kehittää miehistön ja rakennusten ohella.

Humoristisessa yksinpelissä käydään läpi viikingit, demonit ja persialaiset, joilla on jokaisella omat heikkoudet ja vahvuudet. Innostavin anti löytyy kuitenkin kaksinpelistä, jossa ei kohdatakaan netissä vaan samassa huoneessa. Silloin yksi pelaa televisiosta ja toinen Wii U:n ohjaimen näytöltä, eikä kaverin ruudulle saa kurkkia.

Huoliteltu Swords & Soldiers II ilahduttaa pieninä, energisinä annoksina. Lajista tosin löytyy taktisempiakin vaihtoehtoja, mutta se mitä nyt hävitään syvällisyydessä, voitetaan viihteellisyydessä ja lähestyttävyydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.