Swords & Soldiers II

Hollantilainen Swords & Soldiers II tuo kiintoisan näkemyksen reaaliaikaiseen strategiaan. Perinteisestä lintuperspektiivistä poiketen tapahtumat nähdään kaksiulotteisesti sivusta, realistinen grafiikka on korvattu kauniilla 2D-taiteella, pelaaminen on luontevinta nappien sijaan kosketusnäytöltä eikä pelaaja voi suoraan ohjata joukkojaan niiden luomisen jälkeen.

Hektinen pelikokemus vaati ennakointia ja nopeita refleksejä. Tapahtumien kulkuun vaikutetaan myös vahvoin loitsuin, joita tulee kehittää miehistön ja rakennusten ohella.

Humoristisessa yksinpelissä käydään läpi viikingit, demonit ja persialaiset, joilla on jokaisella omat heikkoudet ja vahvuudet. Innostavin anti löytyy kuitenkin kaksinpelistä, jossa ei kohdatakaan netissä vaan samassa huoneessa. Silloin yksi pelaa televisiosta ja toinen Wii U:n ohjaimen näytöltä, eikä kaverin ruudulle saa kurkkia.

Huoliteltu Swords & Soldiers II ilahduttaa pieninä, energisinä annoksina. Lajista tosin löytyy taktisempiakin vaihtoehtoja, mutta se mitä nyt hävitään syvällisyydessä, voitetaan viihteellisyydessä ja lähestyttävyydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.