Syövästä toipunut kitaristisuuruus syksyllä Jyväskylään

Brittiläisen rhythm'n'bluesin ja rock'n'rollin veteraanibändeihin lukeutuvan Dr. Feelgoodin kitaristina tunnetuksi tullut Wilko Johnson esiintyy 25. syyskuuta Jyväskylän Tanssisali Lutakossa.

Vielä vuosi sitten näytti siltä, että Johnson tekee keikkoja niin pitkään kuin kunto kestää ja lähtee niin sanotusti saappaat jalassa. Kitaristi sai syöpädiagnoosin vuonna 2012, jonka jälkeen hän ilmoitti lähtevänsä jäähyväiskiertueelle.

Heinäkuussa 68 vuotta täyttävä Johnson parani haimasyövästä kuitenkin leikkauksen avulla ja jatkaa esiintymisiä tutun bändinsä kanssa.

Basisti Norman Watt-Royn ja rumpali Dylan Howen kanssa esiintyvä Johnson soittaa keikoilla niin Dr. Feelgood -klassikoita kuin Johnsonin soolouran teoksia. Kiertue on nimetty osuvasti Still Kickin' Touriksi.

Johnsonin viimeisin albumi on The Who -yhtyeen laulajan Roger Daltreyn kanssa tehty, keväällä 2014 julkaistu Going Back Home. Sen piti olla alunperin Johnsonin jäähyväislevy, mutta nyt tilanne on siis muuttunut.

Dr. Feelgoodin 1970-luvun tuotannon on sanottu toimineen esikuvana monille brittiläisille punk- ja uuden aallon bändeille. Johnson soitti bändin neljällä ensimmäisellä albumilla.

Johnson on nähty myös näyttelijänä HBO:n Game Of Thrones -sarjassa. Johnson näytteli pyöveli Ilyn Paynea sarjan kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella.

Tanssisali Lutakon konsertin liput ovat jo myynnissä Jelmun verkkokaupassa ja Tiketissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .