Sydänjää, tarina kolmesta siskosta

Viikko sitten vasta verryteltiin, kotimainen draamasarja Sydänjää jatkuu tänään uusin jaksoin. Johanna Vuoksenmaan ja Mika Ripatin luomassa ja Mervi Takatalon, Kirsi Ylijoen ja Merja Larivaaran tähdittämässä draamassa sankaruus mitataan ihmisen kyvyssä hallita muutoksia. Muutaman jakson kuluttua näyttelijäkaartiin liittyy Kristiina Halkola.

Sydänjää
MTV3 klo 20.00

Koomikko kohtaa Intian

Koomikko vetämässä matkailuohjelmaa on oikeastaan aika hyvä idea. Viisiosainen BBC-sarja Paul Merton ja Intian ihmeet alkaa tänään. Merton ei ole mikä tahansa vitsinkertoja, vaan hänen huumorintajunsa on vino ja surrealistinen. Kerrankin matkailuohjelmassa nähdään sekin ihme, että tv-matkaaja ei automaattisesti innostu kaikesta kohtaamastaan.

Paul Merton ja Intian ihmeet
Yle Teema klo 22.25

Kunniatonta kunniaväkivaltaa

Silminnäkijä aloittaa vuoden 2010 akuutilla keskustelulla kunniaväkivallasta. Kymmenet suomalaiset naiset pelkäävät henkensä puolesta. Osa on joutunut menemään maan alle tai jopa maanpakoon. Suomessa kunniamurhista on alettu vasta varovaisesti keskustella. Suurin osa viranomaisista, esimerkiksi poliisista, ei vielä tunnista koko ilmiötä. Uhrien on vähättelyn vuoksi vaikea hakea apua.

Toinen syy on se, että he pelkäävät tulevansa erotetuksi suvusta. Turkulainen Raija Ala-Lipasti on piilottanut naisia, joiden seurustelua isä tai veljet eivät hyväksy. Hän on ollut mukana useiden kymmenien tyttöjen hakiessa turvaa. He ovat olleet toisen polven maahanmuuttajanuoria. He ovat syntyneet täällä tai tulleet tänne hyvin nuorina, mutta heidän vanhemmillaan on lähtömaan kulttuuri.

Silminnäkijä: Siveyden tähden
TV2 klo 22.05

Kuoron ura alkaa tyhjästä

Kuoro-aiheiset reality-sarjat ovat in. Kuoroon! nähdään tosin uusintana. Kuoronjohtaja Pasi Hyökki ja Teema-kanava alkoivat hakea sopivia ihmisiä kuoroonsa syksyllä 2007. Vanhaa kuorokokemusta ei haluttu mukaan. Koelaulut läpäisi 45 laulajaa.

Nyt katsotaan, miten pitkälle kuoro pääsee viidessä kuukaudessa. Tavoitteena oli päästä laulamaan Mahlerin toista sinfoniaa musiikin ammattilaisten kanssa Finlandia-talon lavalle. Tämä ei ole pudotuskilpailu, eikä pelissä ole suuria rahoja. Tärkeintä on, että kuoro kasvaa ja kehittyy.

Kuoroon!
Yle Teema klo 20.15

Jopa basistilla on muusikkoaivot

Musiikki on nautinto, mutta miksi ihmeessä? Eihän musiikki periaatteessa ole mitään muuta kuin ääntä, eli mekaanista aaltoliikettä. Prisma-dokumentti etsii syytä musiikin voimaan ihmisen aivoista. Mukana on sekä musiikin tekijöiden että kuuntelijoiden näkökulma. Kuuluisimmat koekaniinit ovat Sting ja Wyclef Jean.

Prisma: Musikaaliset aivot
TV1 klo 19.00

Koiralauma muuttaa maalle

Viime kesänä muistin jälleen, että muuttaminen on helvetistä. Kuusiosainen norjalaissarja Muuttokuume väittää, että vuonomaassa ajatellaan toisin. Muutto on uuden alun mahdollisuus. Aloitusjaksossa Ulf ja Heidi muuttavat maalle. Muuton on aiheuttanut ja sitä hankaloittaa pariskunnan 17 koiraa.

Muuttokuume
TV2 klo 13.55

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.