Syksyn uniformut

Kesän lähestyessä loppua alan aina unelmoida syksystä. Maalaan mielessäni taivaanrannan kauniin punertavaksi, sijoitan taivaalle kevyesti lämmittävän auringon, minimoin tuulen ja ruskistan puiden lehdet kauniiksi. Itseni sijoitan tähän kuvaan syysuniformuuni pukeutuneena.

Minun tyypillisen syysasuni tärkein tekijä on nahkatakki. Sen ei tarvitse olla aitoa nahkaa, vaan kivaa mallia oleva tekonahkatakkikin käy.

Takin pariksi valikoituvat kapeapunttiset farkut kevyillä kulutuksilla. Punttien on oltava kapeat, sillä ne sullotaan syksyisiin saappaisiin. Nahkaiset tai tekonahkaiset saappaat ovat kunnon koroilla varustetut ja hyvät kävellä.

Avonaisen takin alta pilkottaa hieman paitaa, mutta paidalla itsessään ei niin ole väliä. Sitäkin tärkeämpi on se kaulahuivi, joka peittää paidan ja suojaa sopivasti tuulelta. Kaulaliina muistuttaa siitä, että kohta on talvi, mutta vielä voi nauttia ihanista syysasuista. Eiköhän siis tehdä kaikki niin ja kaivetaan esiin ne omat syysuniformumme.

Kirjoittaja pitää suosittua MouMou-blogia osoitteessa http://moumou.indiedays.com.

Uusimmat

Tänään

"Kun miehet vanhenevat kysytään, onko tässä mitään järkeä!" – Jyväskyläläinen Swallow the Sun julkaisee levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän Vanhan Hautausmaan työnjohtaja Liisa Kontunen on ollut töissä hautausmaalla 17-vuotiaasta – itselleen hän ei hautaa halua ollenkaan

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

66-vuotias ylilääkäri lenkkeilee työmatkansa Keski-Suomen keskussairaalalle joka päivä noukkien roskia – kilometrejä kertyy vuodessa toista tuhatta

Suomalaisessa aikuisviihteessä on paljon pielessä, sanoo alalla työskennellyt Mira Villman

"Minä odotin ja odotin 20 vuotta" – Isä jo ihmetteli, mikä alle parikymppistä tytärtä vaivaa, kun tämä vain kuunteli huoneessaan Veikko Ahvenaisen levyjä

Svengaavaa joulumusiikkia tarjolla Viitasaari Areenassa

Rajoilla Ensemble konsertoi Viitasaarella espajanjalaistunnelmissa

Jyväskylässä puheoppinsa saanut Tarja Närhi kertoo, miksi ryhtyi iskelmän puolustajaksi – "Monen mielestä se on pelkkää huttua"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.