Tällaisia ovat uudet muumipostimerkit – mukana Mörkö

Posti julkaisee 5. kesäkuuta uusia muumiaiheisia postimerkkejä. Niistä yhdessä nähdään jääkiekon MM-kultajuhlintaan sopivasti ajoittuen Mörkö-hahmo.

Mörkö-teema on ollut Leijonien mestaruuden myötä esillä suorastaan ilmiömäisesti, kun ratkaisijan rooliin ampaisi Marko "Mörkö" Anttila.

Joukkueen kapteenin lempinimi nousi laajempaan tietoisuuteen, kun Anttila laukoi puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan Suomelle viime hetken tasoitusmaalin. "Löikö Mörkö sisään", hehkutti televisiolähetyksessä selostaja Antero Mertaranta. Jatkoajalla Suomi voitti, ja finaaliin joukkue pääsi Anttilan iskettyä Venäjää vastaan välieräottelun ainoan osuman.

Loppuottelussa Anttila osui Kanadaa vastaan kahdesti, kun Suomi voitti 3–1.

DJ ILG inspiroitui tekemään Mertarannan selostukseen pohjautuen kappaleen Löikö Mörkö sisään? Sitä on ennustettu juhannushitiksi.

Uusien muumiaiheisten postimerkkien kuvien tilanteet ja värimaailma on poimittu Tove Janssonin alkuperäisistä Muumi-kirjoista.

Kuusi kotimaan ikimerkkiä sisältävä postimerkkivihko on nimeltään Muumit: neuvoja hyvään elämään. Merkeissä esitellään Muumi-tarinoista tutut teemat, eli seikkailu, rohkeus, lohtu, vapaus, avoimuus ja ystävyys.

Merkkien graafisesta suunnittelusta vastaa James Zambra, jonka elämässä muumit ovat olleet isossa roolissa jo lapsuudesta lähtien, sillä hän on osa Janssonin perhettä ja sukua Tove Janssonille.

– Oma suosikkini on postimerkin kuva, jossa Muumipeikko kohtaa Mörön. Pidän siitä, miten hahmojen katseiden kohdatessa pelko muuttuu kiinnostukseksi ja ymmärrykseksi toista kohtaan, Zambra sanoo Postin tiedotteessa.

Postin mukaan muumiaiheiset postimerkit ovat olleet vuodesta toiseen suomalaisten suosikkeja.

Ensimmäisen kerran niistä julkaistiin vuonna 1992. Neljän merkin postimerkkivihkossa nähtiin silloin myös Mörkö. Vuosien varrella muumipostimerkkejä on julkaistu kymmeniä. Postimerkkinsä on saanut myös Tove Jansson.

Tuoreimpien muumimerkkien julkaisemisesta Posti tiedotti maaliskuussa 2019, kaksi kuukautta ennen jääkiekon MM-kisojen loppuottelua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .