Tässä on jatkoa suomalaisille nimikko-oluille – Idea tuli saunassa ja resepti unessa

Saunan lauteilla on paitsi parannettu maailmaa, myös saatu lukuisia ideoita. Monet niistä ovat menneet pesuveden mukana, mutta onpa niitäkin, joista on tullut totta. Tähän jälkimmäiseen kategoriaan kuuluu se väläys, jonka kaverukset Sami Kemell sketsiryhmä Biisonimafiasta ja Joonas Rentola Panimoyhtiö X:stä saivat yhtenä kertana löylytellessään: Kemellin näyttelemä sketsihahmo Aulis Röpönen ansaitsisi oman nimikko-oluensa.

Ajatus jäi muhimaan, kunnes se eräänä yönä puski pinnalle jostain Rentolan alitajunnan syövereistä.

– Näin unta sitruksisesta oluesta, johon olin todella tyytyväinen. Kokeilin, miten resepti toimisi oikeasti ja heitin maistiaiset Samillekin. Nyt se olut on tulossa kauppoihin, Rentola kertoo.

 

Panimoyhtiö X on jyväskyläläinen pienpanimo, joka perusti omat toimitilansa ja panimokauppansa tänä vuonna. Muuramelainen Kemell on tuonut Biisonimafiaan keskisuomalaista väriä jo toistakymmentä vuotta.

Aulis Röpösen nimikko-olut on keskioluen vahvuinen golden ale. Sitruksisuus on peruja limen, appelsiinin ja sitruunan kuorista.

– Aikoinaan oli Matti-olut ja Linda-siideri, mutta ne jäivät lyhyen ajan jutuiksi. Tarkoitus olisi, että tästä tulisi pitkäaikainen olut, Kemell sanoo.

Uutuusolutta aletaan pian myydä Keskimaan päivittäistavarakaupoissa Jyväskylässä.

 

Aulis Röpönen on ollut vuodesta toiseen yksi Biisonimafian suosikkihahmoista. Hahmon idea tuli aikoinaan käsikirjoittaja Kai Rinkiseltä; tunnusomaiset eleet, ilmeet ja liikkeet loi Kemell.

– Varakas mies, joka omistaa mehtää Uuraisilta. Peräkammarin poika, joka on kova tekemään töitä, jolla ei ole hirveästi kavereita ja jota aina vedätetään, Kemell luonnehtii.

Kemell kertoo, että hänen näyttelemistään lukuisista hahmoista palautetta sataa ylivoimaisesti eniten juuri Röpösestä. Röpösen suosio on ollut näyttelijälleen jopa pienoinen yllätys.

– Ehkä se on suosittu siksi, koska se on vähän säälittävä, mutta pääsee kuitenkin välillä näpäyttämään Kukkosen poikia, jotka koijaavat sitä.

 

Biisonimafia julkaisee sketsejä ja elokuvia pääasiassa omalla Youtube-kanavallaan. Latausmäärät ovat Kemellin mukaan nousseet kuukaudessa parhaimmillaan jopa seitsemään miljoonaan. Tuorein elokuva MC Helper III on katsottavissa Elisa Viihteellä.

Biisonimafialaisista osa tekee komiikkaa päätyökseen. Kemell pyörittää leipätyökseen Suomen Vesiturva Oy:tä. Yritys tekee pääasiassa viemärien sukituksia.

Biisonimafia-ryhmässä ovat näytelleet myös Miss Suomi Viivi Pumpanen ja mediapersoona Janni Hussi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .