Tässä ovat Jyväskylän EU-uimarannat – katso kartalta, mikä rannoista on lähimpänä ja polkaise kesäiselle uintireissulle

Kesä saapui ja uimakausi alkoi Jyväskylän rannoilla virallisesti 15. kesäkuuta. Siihen mennessä yleiset uimarannat puhdistettiin sukeltamalla, rikotut varusteet korjattiin tai vaihdettiin ja ranta-alueet siivottiin.

Yleisesti rannat ovat käytössä jo ennen uimakauden alkua, mutta järviveden uimakelpoisuudesta ei tällöin ole vielä varmuutta. Alkukesästä uidessa kannattaakin noudattaa varovaisuutta, koska rantoja ei ole vielä ehditty välttämättä valmistella turvalliseen käyttökuntoon.

Kesän aikana rantoja huolletaan säännöllisesti, mutta jokaisen uimarannan käyttäjän velvollisuus on omalta osaltaan huolehtia siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimarannat poikkeavat toisistaan muun muassa varustetasonsa puolesta. Jyväskylässä on 35 kaupungin ylläpitämää, yleistä uimarantaa.

Rannoista 11 täyttää palvelujensa perusteella EU:n asettamat laatukriteerit. EU-uimarantojen minimivarustukseen kuuluvat pelastusrengas, roska-astia, opastaulu, koirakieltokyltti, vessat sekä pukukopit.

Jyväskylän parhaiten varustellut uimapaikat ovat Tuomiojärven, Köhniön, Tikan, Sääksjärven, Lohikosken, Jyskän, Uimalanniemen, Kirrin, Ollilan, Pappilan ja Myllylammen uimarannat.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .