Täydellisen kahjoa meininkiä

Juna puksuttaa kohti Mansfieldia. Se on pikkukaupunki Yhdysvaltain itärannikolla, vajaan tunnin matkan päässä Bostonista. Mansfieldissa tulisi tuskin muuten käytyä, mutta paikkakunnalla sattuu sijaitsemaan Live Nation

-yrityksen omistama konserttikompleksi. Tänä iltana alueen lavoille ovat nousemassa muun muassa Disturbed, Machine Head, DragonForce, Mastodon ja Slipknot. Bändit kiertävät Amerikkaa Rockstar Mayhem -otsikon alla.

Peräti yhdeksästä maskipäisestä jäsenestä koostuva Slipknot nousi maailmanmaineeseen viime vuosituhannen lopulla ilmestyneen Slipknot-albumin myötä. Monissa yhteyksissä levy luettiin osaksi tuolloin vallinnutta numetal-suuntausta, vaikka tosiasiassa Des Moinesin pikkukaupungista kotoisin olevan orkesterin tarjonta oli monipuolisempaa - ja ennen kaikkea aggressiivisempaa kuin useimpien kollegoidensa.

- Kotiosavaltiotamme Iowaa ei varsinaisesti tunneta mahtavista virikkeistään. Toimettomuudesta ja turhautuneisuudesta se meidänkin vihaisuutemme on peräisin, Slipknotin laulaja Corey Taylor, 34, naurahtaa.

Toki aggressiivinen musiikki heijastelee myös Taylorin henkilökohtaisia ongelmia; kasvamista köyhyydessä ilman isää, alkoholin liikakäyttöä ja niin edelleen. Muusikko on myös ehtinyt erota vaimostaan, jonka kanssa hänellä on kolme lasta. Oman jälkikasvun hyvinvointi onkin Taylorille ensiarvoisen tärkeä asia.

- Onneksi nauhoitimme uuden All Hope Is Gone -levymme lähellä kotikaupunkiamme. Ajoin studiolta kotiin joka ilta ja ehdin viettää paljon aikaa lasteni kanssa, laulaja sanoo ja jatkaa:

- Samalla saamme näyttää maailmalle, että Iowassakin kyetään tekemään maailmanluokan metallilevyjä.

Oikeasti vaarallista touhua

Iowan (2001) ja Vol.3: The Subliminal Versesin (2004) kaltaiset julkaisut ovat tehneet Slipknotista erään maailman suurimmista metallibändeistä, mutta uuden All Hope Is Gonen odotetaan nostavan bändin suosion taas uudelle tasolle. Hurjana live-esiintyjänä tunnetun bändin arvostuksesta kertoo jotakin sekin, että Slipknot toimii Rockstar Mayhem -kiertueen pääesiintyjänä, vaikka Disturbed on myynyt Amerikassa enemmän levyjä.

- En lainkaan ihmettele hurjaa mainettamme. Varsinkin ensimmäisen levymme jälkeinen kiertue oli todella rankkaa meininkiä. Sytyttelimme toisiamme tuleen lavalla tai teimme jotakin muuta hullua. Se oli oikeasti vaarallista toilailua ja ihmettelen edelleen, että selvisimme rundista ilman pysyviä vammoja. Luunmurtumia ei muistella, laulaja hymähtää.

Slipknotin show on yhä edelleen hengästyttävää seurattavaa. Taylor ravaa jatkuvasti ympäri lavaa ja perkussionistit Shawn Crahan sekä Chris Fehn hakkaavat rumpusettejään baseball-mailoilla. Eivätkä muutkaan jäsenet säästele itseään tai instrumenttejaan.

- Fanit eivät sitä välttämättä huomaa, mutta toisinaan pysähdyn lavalla ja katselen hetken verran ympärilleni. Ajatukseni ovat aina samansuuntaisia: "Voi pojat, tämä on täydellisen kahjoa meininkiä... Ja pelkästään erittäin hyvällä tavalla!".

Tuttuja suomalaisia

Corey Taylorin ääni on soinut menneinä kuukausina runsaasti myös suomalaisilla radioasemilla. Miehen sävykäs tulkinta nimittäin kuljettaa Apocalyptican I'm Not Jesus -biisiä. Taylor nauhoitti osuutensa vuonna 2006, syntymäpäivänään joulukuun kahdeksantena.

- Olin erittäin otettu, kun Apocalyptica pyysi minua mukaan tähän juttuun. Olen kova Metallica-fani ja muistan edelleen, miten paljon pidin Apocalyptican Plays Metallica By Four Cellos -albumista, Corey kertoo ja jatkaa samaan hengenvetoon:

- Toivottavasti pääsen jonakin päivänä esittämään kappaleen livenä Apocalyptican kanssa. Se kruunaisi yhteistyön hienosti.

Taylor tutustuu pian toiseenkin suomalaisyhtyeeseen. Children Of Bodom on nimittäin valittu mukaan Slipknotin Euroopan-kiertueelle ja bändit soittavat marraskuun aikana myös Helsingissä sekä Tampereella.

- En oikeasti malta odottaa rundin käynnistymistä. On hienoa päästä kiertueelle Children Of Bodomin kanssa, sillä rakastan heidän musiikkiaan ja lisäksi tiedän yhtyeen kavereiden pitävän Poisonin ja Skid Row'n kaltaisista bändeistä. Meillä on siis paljon yhteistä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Melkein yhtä söpö minipossu kuin Jyväskylän Esteri: Lilou partioi ja viihdyttää San Fransiscon lentoasemalla

KISS esiintyy vielä ainakin kerran Suomessa – End Of The Road -kiertue Helsingissä ensi kesänä

Nelosen tv-keväässä Katja Kätkä kisaa rahapalkinnosta Farmilla – Huutokauppakeisari jatkaa tammikuussa

Muuramelainen isäntä Esko Kaarlenkaski, 75, on haalinut pihapiiriinsä kirahvin ja ties mitä käkkyröitä ja häkkyröitä – katso video

Nyt puhuvat saarijärveläinen Maarit ja toivakkalainen Antti: First Dates -ohjelman treffimme saatiin kiusallisiksi leikkaamalla

Jyväskyläläinen tangokuningatar Jenna Bågeberg, 31, tietää lahjakkuuden kääntöpuolen: "En todellakaan ollut koulussa se suosituin oppilas"

Mikä ihmeen Silent Disco? Jyväskylän kaupunginteatterilla järjestetään huomenna bileet, joissa ketään ei voida syyttää väärin tanssimisesta

Kolumni: Suomen surkein ja typerin ohjelmaidea – "Kysyntää olisi varmasti myös reality-sarjalle Suomen epähygieenisin kokki"

Heidi Sohlberg yllätettiin Jyväskylässä: “Siinä vaiheessa aukesivat tämän naisen kyynelkanavat”

Kirjosiipikäpylintukoiraan etsintä kävi kalliiksi luontokuvaaja Jussi Murtosaarelle – "Melko painokelvottomia ajatuksia – ja paljon"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.