Tötteröpäiden kasvot liimautuivat Cadillacin ikkunaan Ahvenlampi-rockissa 1991

Keskisuomalaisessa julkaistiin nostalgiajuttu Stray Catsin keikasta Ahvenlampi-rockissa 1991 ja pyydettiin lisämuistoja. Yksi yleisöön saapuneista oli jyväskyläläinen Petri Ruotsalainen, jonka sydän oli hypähtänyt rockabillyn tahtiin jo 80-luvulla.

– Suosikki-lehdessä julkaistiin 80-luvulla minipokkareita, jotka piti itse leikata, taitella ja koota, ja noissa minipokkareissa yhtenä bändinä esiintyi myös kyseinen bändi. Tuossa minipokkarissa neuvottiin muun muassa miten ohjeistaa paikallinen parturikampaaja leikkaamaan samanlaiset hiukset kuin mitä Brian Setzerillä oli.

Kampaus olisi syntynyt muun muassa hiusrasvalla ja lakalla, mutta Ruotsalainen tyytyi omaan kuontaloon. Hän epäilee olisiko oma tukka moiseen edes taipunut.

Ruotsalaisen muistelee, että Stray Cats tuli keikalle vuosimallia 1955 olevalla Cadilacilla, joka oli saatu joltain saarijärveläiseltä automyyjältä.

– Muistan elävästi, kun musta Cadillac lipui rinteen päältä pikku hiljaa alamäkeen kohti esiintymislavaa ja bändin jäsenet istuivat auton kyydissä. Mahtoi heitä hieman ihmetyttää, että mihinkähän korpeen heidät on tuotu soittamaan. Keskelle metsää, jossa ei ole ehkä juuri ketään. Kun auto saapui niin lähelle esiintymislavaa, että bändille paljastui koko väkimäärä ja kaikki alhaalla montussa liehuvat rockabilly liput, iskeytyi Slim Jim Phantomin naama kiinni käkkylän takalasiin ihmetyksestä soikeana. Myös Brian Setzer ja Lee Rocker kuikuilivat autosta kaulat pitkällään kohti väkijoukkoa.

Ruotsalainen muistelee, että yleisö oli täynnä virtaa ja valmiina ottamaan bändin vastaan. Kun keikka alkoi, oli heti selvää, että Stray Cats antoi parastaan.

– Sanaakaan sanomatta Lee Rocker sytytti röökin palamaan ja sen jälkeen bändi antoi tulla rockabillyä tuutin täydeltä. Täytyy sanoa, että fiilis ja tunnelma oli sanoinkuvaamaton. Nyt oli jostain ainutkertaisesta kyse. Hieno muisto kerta kaikkiaan jäi tuosta harvinaislaatuisesta keikasta.

Ruotsalaisen kaveri tapasi vuosia myöhemmin Brian Setzerin Amsterdamissa. Elettiin 2000-lukua ja Setzer oli keikalla hollannissa.

– Hän oli jutellut keikan jälkeen Setzer kanssa ja tämä oli muistanut edelleen Ahvenlammen keikan. Keikasta jäi jotain lähtemätöntä näin ollen myös Stray Catsin jäsenten mieleen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .