Taka-Keljon Lohijatseissa katsotaan lauantaina bändejä ja rapsutellaan lampaita

Jyväskylän Taka-Keljossa, Huhtalan tilalla, järjestetään lauantaina 10. elokuuta Lohijatsit. Tapahtuma on toinen lajissaan, ja esiintymässä on viime vuoden tapaan kattaus paikallisia bändejä.

Järjestäjä Riina Rantalainen kertoo idean jatseista syntyneen puhtaasti siitä, että käytettävissä oli kiva maalaismiljöö ja tapahtumien järjestäminen hänen, eli tilan emännän verissä. Tapahtuma rakentuu avopuolison ja vapaaehtoisten avustuksella. Esiintyjät nousevat lavalle sauna, makkara ja virvoitusjuoma palkalla.

– Meillä on täällä vähän sellainen Love & Peace meininki. Tärkeintä on rentous, Rantalainen sanoo.

Maalaismiljöössä nautitaan omien piknikkorien antimista muun muassa Hot Julyn, Teraflopin ja Pujus of Jukran tahdissa. Esiintyjiin kuuluu myös sahansoittoon erikoistunut näyttelijä Jouni Salo.

 

Huhtalan tilalla elää Rantalaisen lisäksi muun muassa lampaita ja vuohia. Rantalainen lupaa, että bändien katselun lomissa voi rapsuttaa karvaisia kavereita.

– Ne ovatkin itse asiassa tosi silitettäviä, hän sanoo.

Viime vuonna tapahtuma, jota ei juurikaan mainostettu, veti tilalle noin sata ihmistä. Tälle vuodelle odotetaan pikkuisen enemmän.

– Tänne ei ole Jyväskylän keskustasta matkaa kuin seitsemän kilometriä, joten paikalle on helppo tulla, Rantalainen sanoo.

Puoli neljältä starttaavaan tapahtumaan on 15 euron sisäänpääsymaksu, jolla kuitataan syntyneet kulut. Alueella ei ole anniskelua, mutta myytävänä on pientä purtavaa. Omat piknikkorit ovat tervetulleita.

 

Lopuksi on pakko kysyä tapahtuman nimestä. Että miksi lohi ja miksi jatsit.

– Tällä paikalla oli muinoin Huhtalan lohilammet, siitä nimi. Ja jatsit nyt vaan on jatsit – Mukava tapahtuma, jossa ei välttämättä soiteta jatsia, Rantalainen naurahtaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .