Tangokuningas: "Maria on täydellinen kuningatar"

Tamperelainen Maria Tyyster valittiin eilisiltana selvin tuomariäänin Tangokuningattareksi 2014. Viidestä tuomarista neljä sijoitti Marian ykköseksi.

Jos tangokuningas Teemu Roivaisen voiton sinetöi yksi tangotapahtuman historian upeimmista esityksistä, voitti Maria oman finaalinsa tekemällä hienon dueton Teemun kanssa Olavi Virran tunnetuksi tekemästä Tulisuudelma-tangosta.

Tangoyleisön kommenteista saattoi päätellä, että pari oli kuin luotu yhteen.

– He ovat saman ikäisiä ja kummalla vaikutti olevan samanlainen veikeä ilme kasvoillaan dueton aikana tanssitun osuuden aikana, yleisön keskuudessa puhuttiin.

Myös tangokuningas Teemu oli ylpeä kuningattarestaan.

– Maria on täydellinen tangokuningatar, hän totesi finaalin jälkeen.

Nuoret lavoille

Nykyisin Tampereella asuva, mutta Lappeenrannasta kotoisin oleva Maria lupasi Seinäjoen Kisa-Areenan yleisölle tekevänsä kaikkensa, jotta suomalainen tanssilavaperinne nostaisi suosiotaan ja säilyisi elinvoimaisena.

– Nuorissa on tulevaisuus ja tanssi on mitä parasta liikuntaa ja erinomainen tapa tavata uusia ihmisiä. Haluan kannustaa nuoria lavoille ja tutustuttaa heidät perinteiseen tanssimusiikkiin ja lavatanssien hurmaavaan tunnelmaan, Maria sanoi.

– Mitä keikkoihin tulee, lupaan, että ohjelmistoni on aina tanssittavaa, perinteistä ja hyvää musiikkia, sekä mikä tärkeintä, lupaan olla Tangokuningatar illan loppuun saakka.

"Nautin tästä työstä"

Tangoyleisö saa Marian mukaan hänestä persoonallisen kuninkaallisen, joka tekee ahkerasti, rehellisesti ja pelkäämättömästi tangolähettilään työtä.

- Nautin tästä työstä ja haluan jakaa iloa ja onnea esiintymisilläni.

Hienon finaalin jälkeen ja ilotulitusten saattelemana uusi Tangokuningatar jatkoi matkaansa konsertoimaan yhdessä Tangokuninkaan kanssa Seinäjoen Tangokadulla odottavalle yleisölle.

Muut jäivät selvästi kärkikaksikosta

Tangokuningatar-finaalissa toiseksi sijoittui raumalainen Piritta Venho, joka oli vielä yleisöäänestyksen jälkeen Marian edellä. Kun Maria sai 19,5 prosenttia yleisöäänistä, Piritan äänisaalis oli 25,6.

Muut finalistit jäivät selvästi superfinaaliin yltäneestä kaksikosta. Yleisöäänestyksessä kilpailusta putosivat laihialainen Mariam Sandhu ja seinäjokelainen Raita Ilomäki. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemien laulujen muodostaman toisen kierroksen jälkeen oli seinäjokelaisen Mervi Koveron ja rääkkyläläisen Satu Suhosen vuoro pudota.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalin tuomaristossa istuivat tänä vuonna tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki sekä tuomarit Ilkka Vainio, Arja Koriseva, Milana Misic ja Eeva Kontu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sinnikkyys toi voiton tangokuningattarelle

Maria Tyysteristä tangokuningatar

Uusimmat

Tänään

Jyväskylästä kaksi kaunotarta Wellnessmalli-kilpailun finaaliin – "Mielettömät pari päivää takana", iloitsee Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas

Energiaa pursuava, nyt eläköityvä Seppo Pulkkinen on kokeillut tavallistakin elämää – sitten Merja-vaimo sanoi soittavansa Happeelle, että "tulkaa hakemaan se pois täältä"

Marko Ahosen tärpit: Medusan isku on iskevä toimintaelokuva järjen kera, mikä on valitettavan harvinaista

Tuula Purasen pakina: Ravintoloiden aukioloajat ovat paluu hyvään aikaan

Korona-aika synnytti salavirkkaajia – Suomen käsityön museo kerää poikkeusajan käsityökokemuksia tulevien sukupolvien ihmeteltäviksi

"Niin hieno tunne, että pelkästä ajatuksesta tulee kylmät väreet" – Tässä harrastuksessa opetellaan kaksi lajia erikseen ja vasta sitten pääsee itse asiaan

Marko Ahosen tärpit: Joanna Lumley tutustuu kätkettyyn Karibiaan kaksiosaisessa matkailuohjelmassa

Tiesitkö, että Jyväskylän Harju syntyi muinaisesta Ancylusjärvestä? Eero Kuusela kertoo Harjun historiasta

Suomalaiskuvaaja tekee töitä maailmantähtien kanssa – Mika Orasmaa on kuvannut BBC:n suosikkisarjan kalleimman kohtauksen ja joutunut Samuel L. Jacksonin vihanpurkauksen kohteeksi

Marko Ahosen tärpit: Joukko brittejä kokeilee uutta elämää Kreikan upeissa maisemissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.