Tangokuningatar hurahti salsaan ja haaveilee perustavansa lattaribändin

Jenna Bågeberg tasapainoilee laulunopettajan ja laulajan ammateissa ja aikoo houkutella vanhempansakin muuttamaan Jyväskylään.

Helle syleilee Jyväskylän keskustaa odotellessani Jenna Bågebergiä, 29, juttuseuraksi. Kohta hän erottuu ihmisjoukosta hiukset leiskuen.

– Anteeksi myöhästyminen, mutta ei meinannut nää hiukset oikein asettua mitenkään päin. Joten tällä mennään, hän heläyttää sipaisten kuohkean kiharapilven sivuun otsaltaan.

Kesän ajan Bågeberg kertoo lomailleensa lähinnä laulunopettajan työstään. Vapaapäivinä hän on nautiskellut kesästä niin Jyvässeudulla, Kontiolahdella kuin Kreikan Kosillakin. Mutta muutakin helteisiin päiviin on mahtunut.

– Pelkästään heinäkuussa tein kymmenen keikkaa. Aina päästessäni keikalle huomaan, miten mielelläni tekisin niitä enemmänkin. Pyrin tasapainoon siinä, ettei kumpikaan työni sulkisi toista pois. Laulunopetus ei sitä sulje, mutta laulamiselle ei jää riittävästi aikaa. Tänä päivänä pitäisi niin hirveästi markkinoida itseään, eikä minun aikani riitä sellaiseen, Bågeberg tuumaa ja hörppää kulauksen jääteetä.

Yleisö muistaa Bågebergin ennen kaikkea vuoden 2007 tangokuningattarena. Noihin aikoihin häneltä ilmestyi kaksi pitkäsoittoa. Edellisestä levystä on kulunut seitsemän vuotta, joten polte uuden musiikin tekemiseen kytee jo kovasti.

– Haluaisin alkaa tehdä itsekin kappaleita. Hieman olen jo aloitellut. Olen siinä mielessä vanhan liiton ihminen, että pidän yhä arvossa kokonaista albumia. On surullista, etteivät cd-levyt enää myy. Musiikkia tulee yksittäisinä julkaisuina kuulijoiden korville nopeassa tahdissa – tai siltä se ainakin tuntuu.

Puhe siirtyy Bågebergin laulunopettajan työhön, jonka hän kertoo olevan intensiivistä ja hektistä, mutta äärimmäisen palkitsevaa.

– On ihana nähdä, kuinka oppilaat kehittyvät ja saavat ahaa-elämyksiä. Tosi vuorovaikutuksellista hommaa, jossa opin koko ajan itsekin. On siinä se artisti-Jennakin koko ajan vahvasti läsnä.

Arjen hektisyyden vastapainoksi Bågeberg kertoo löytäneensä mielekkään harrastuksen, nimittäin salsatanssin. Pari vuotta sitten alkanut harrastus on avannut hänelle kokonaan uuden maailman, joka vei mukanaan. Kaikki alkoi kokeilusta ystävän houkuttelemana.

– Aluksi pistin kylläkin kampoihin. Ajattelin, ettei se voisi sopia minulle, joka olen vähemmän liikunnallinen, tanssitaidoton ja pohjimmiltani ujo. Kun kuulin salsan tapahtuvan vielä paritanssina, karsastin ajatusta entisestään. Menin sitten muutamalle tunnille ja hurahdin täysin. Nyt olen aivan koukussa. Ei tästä ole enää paluuta, hän nauraa.

Bågeberg sanoo pitäneensä aina muutenkin lattarimusiikista. Sukellettuaan nyt kunnolla sen sykkeeseen on hänellä ajatus kehittää musiikillista puoltaan oman lattaribändin perustamisella.

– Sitä tässä kovasti viritellään, että saataisiin salsabändi pystyyn. Salsan rytmiikka ei ole helpoimmasta päästä ja espanjan kieli asettaa siihen omat ongelmansa. Rakastan kuitenkin haasteita. Kun tanssii salsaa kolme tuntia putkeen hektisen työpäivän jälkeen, on olo kuin olisi uudestisyntynyt. Se on rentoutuskeinoni.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .