Tangoprinsessa kirjoitti Facebookiin ja sai mitä pyysi: "Ei se elämä tuohon lopu"

Ähtärin oma tangoprinsessa Nina Åkerman meni vuodenvaihteessa tekemään jotain, mitä joku saattaisi katua. Hän nimittäin lupasi pitää niin monta karkkivapaata päivää, kun saa tykkäyksiä Facebook-sivuillaan. Tykkäyksiä kertyi 1 020 mikä tarkoittaa kahta vuotta, yhdeksää kuukautta ja 20 päivää. Ilman herkkuja.

– Elämänmuutosprojekti on ollut minulla viritteillä jo kauan. Minulla on suuri halu voida hyvin. Siihen sisältyy pitkälti juuri elämäntavat, jotta voi saavuttaa henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin. Kaikki, mitä pistät suuhun, näkyy ulospäin ja tunnet sen kehossasi.

Joten.

– Veto lähti oikeastaan siitä, että sain kuulla monesti lauseen: sä et siihen pysty! Ja miksi en pystyisi? Tässä tarvitaan vain halua voida hyvin, ja se lähtee täysin omasta itsestä ja ajattelusta. Muutosta voi hyvin verrata vaikka siihen, että olet allerginen pähkinöille ja tiedät seuraukset, jos syöt niitä.

Eikä kaduta.

– Kun tekee tietoisen muutoksen, niin päivien määrällä ei ole mitään merkitystä. Ei se elämä tuohon alle kolmeen vuoteen lopu, jos nimittäin haluaa elää terveellisesti. Ei siis kaduta yhtään. Kannustuksia on sadellut tykkäyksien muodossa. Paljon on myös epäilyä, että pystynkö tähän, Åkerman kertoo.

Kokemusta karkeista laulajalla on.

– Kyllä noita makean itseensäahtamishetkiä on välillä ollut. Vuosia olen elänyt välttäen vaaleita viljoja, sokeria ylipäänsä sekä nopeita hiilihydraatteja. Sen todella tuntee ikävällä tavalla kehossa, kun ahdat yht´äkkiä jotain makeaa mahan täydeltä. Yksi seuraus on ollut kaamea väsymys. Tässä voisikin haastaa kaikki mukaan projektiin "Olet mitä syöt".

Åkerman lomailee työstään laulajana tammikuun puoleen väliin Kanarian lämmössä ja sitten alkavat taas keikat.

– Onnentähti-orkesterin kanssa on homma hioutunut mahtavasti yhteen. Uutta musiikkiakin työstetään tasaisin tahdein, joten musarintamalla on vilkasta, Nina Åkerman kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .