Tanskan poliisi vahvistaa: Martin ei olisi voinut jatkaa poliisina Sillassa

Tuskin mitään on odotettu yhtä paljon kuin tanskalais-ruotsalaisen tv-sarja Sillan uusia jaksoja. Kolmas tuotantokausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 27.9. kello 22 Yle TV1:llä. Uudet jaksot näytetään Suomessa heti tuoreeltaan yhtä aikaa Ruotsin ja Tanskan kanssa.

Odotusta varjostaa vain yksi seikka. Kuten kaikki fanit varmasti jo tietävät, toinen Sillan päähenkilöistä, tanskalainen komisario Martin Rohde (Kim Bodnia), ei ole enää mukana sarjassa. Tutkapari ruotsalainen komisario Saga Norén - Martin Rohde on rikkoutunut.

Sydsvenskan-lehden mukaan Martin oli alunperin kirjoitettu mukaan, mutta näyttelijä kieltäytyi, koska ei pitänyt siitä, miten hänen roolinsa kehittyi. Käsikirjoitusta täytyi muuttaa ja Martin poistaa jaksoista.

Tarkemmin lehden haastattelemat sarjan tekijät eivät asiaa valota, mutta ainakaan poliisina Martin ei olisi voinut sarjassa jatkaa. Toisen tuotantokauden lopussa Martin tuomittiin poikansa murhaajan murhasta vankeuteen.

– Voin vahvistaa, että on mahdotonta työskennellä Tanskassa poliisina, jos on tehnyt murhan ja ollut sen takia vankilassa, toteaa erikoisneuvoja Steffen Gorm Hansen Tanskan poliisista Keskisuomalaiselle.

Ehkä näyttelijä ei muunlaista roolia halunnut ja irtisanoutui sarjasta.

Sagan osuus kasvaa

Nähtäväksi jää, ilmaantuuko nallemaiselle Martinille yhtä hyvää tai jopa parempaa korvaajaa työpariksi Sagan rinnalle. Kolmas tuotantokausi keskittyy pitkälti Sagaan ja hänen elämäänsä.

Tähän asti olemme tienneet sosiaalisesti rajoittuneen mutta erittäin älykkään poliisin elämästä vain vähän.

– Saamme tietää paljon Sagasta ja hänen taustastaan. Hänellä on vaikeaa ja raskasta ja hän on hauras, sillä hän on epäonnistunut ystävyydessä ja rakkaudessa, Sagaa näyttelevä Sofia Helin kertoi viime viikolla Ruotsin tietotoimistolle TT:lle.

Kuten muistamme, Saga järjesti ainoan ystävänsä Martinin vankilaan ja lyhytaikainen avomies muutti pois, kun ei enää jaksanut asuinkumppaninsa outoutta.

Tosifanit museoon

Jos haluaa nähdä Saga Norénin Porschen ja ruskean manttelin sekä muutenkin tutustua sarjan maailmaan tarkemmin, kannattaa matkustaa Malmön kaupunkiin. Sen Tekniikka- ja merenkulkumuseossa avattiin viime viikolla Siltaa käsittelevä erikoisnäyttely otsikolla Malmö, jota ei ole.

Ensi vuoden syyskuulle asti avoinna olevassa näyttelyssä kaksitoista erilaista huonetta, muun muassa oma huone Martinille. Näyttely täydentyy kolmannen tuotantokauden esineistöllä myöhemmin, kertoi Sydsvenskan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.