Tap the Frog 2 – PLAYFO

iOS

Mobiilipelit ovat viime vuosina kaunistuneet huumaavaa vauhtia. Tabletit ja tuoreet älypuhelimet sisältävät nykypäivänä niin nopeita prosessoreita, että laitteilla voidaan pyöritellä uskomattoman komeita pelejä.

Tehosta huolimatta pelin sielu on edelleen ideassa. Loistava esimerkki tästä on Applen laitteille saatavissa oleva kosketuspeli Tap the Frog 2.

Peli sisältää useita alipelejä, joissa kaikissa on ideana suorittaa sammakoihin liittyviä tehtäviä. Yksinkertaiset mutta nerokkaat pikkupelit ovat erittäin koukuttavia ja soveltuvat lyhytkestoisuutensa vuoksi loistavasti silloin tällöin naputeltavaksi taskuviihteeksi.

Mukana on vaihteleva kavalkadi erilaisia tehtäviä, joissa näpytellään kosketusnäyttöä aikaa vastaan. Tehtävänä voi olla esimerkiksi sammakoiden maalaaminen kosketuksella samanväriseksi ympäröivien kuvien kanssa, tai vaikkapa loikkarin syöttäminen oikeita hedelmäkuvia naputtelemalla.

Yksinkertaisten ideoiden ansiosta pelin oppimiskynnys on matala. Omia suorituksiaan voi siitä huolimatta hioa ja parantaa miltei loputtomasti, mikä tekee hauskasta pelistä erittäin koukuttavan.

Jarmo Pitkänen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.