Tenorissimo-ryhmä esittää Mauno Kuusiston lauluja

Viitasaaren kirkossa kuullaan konsertti, joka kunnioittaa legendaarista tulkitsijaa.

Viitasaaren kirkossa kuullaan sunnuntaina 26. elokuuta Mauno Kuusisto 100 vuotta -konsertti, joka jo viime vuonna keräsi 8 000 kuulijaa Suomen kirkoissa ja muissa saleissa. Se on kunnianosoitus kaikkien varttuneiden suomalaisten tuntemalle laulajalle, jonka syntymästä on nyt reilu 100 vuotta. Monet muistavat hyvin hänen esittäminään esimerkiksi kappaleet Kertokaa se hänelle, Palaja Sorrentoon, Leivästä enkelten ja Heijastus.

Kuusiston tunnetuksi tekemiä lauluja esittää Tenorissimo-kokoonpano, jonka muodostavat laulajat Lasse Riutamaa ja Reijo Ikonen säestäjinään Mika Seppänen (sello) sekä Ulla-Stina Ikonen (harppu ja kantele). Konsertin ohjelmisto on koottu myös levylle.

Kuusiston repertuaariin kuuluivat hengelliset laulut, kansanlaulut, laulelmat, operetti- ja oopperamusiikki sekä viihde. Hän toimi eri musiikkityylien välisenä sillanrakentajana.

Omasta mielestään Kuusisto ei laulanut iskelmiä ja kokonaisuudessaan vain kauniita lauluja. Hänen laulajauransa oli yksi Suomen pisimmistä, 1950-luvulta 80-luvulle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .