The Bureau: XCOM Declassified 2K Marin

Tulevaisuuden pelkokuvista ja vuorottain etenevästä strategiasta tunnettu X-COM-sarja siirtyy uusille poluille. The Bureau: XCOM Declassified keskittyy suoraviivaiseen toimintaan ja sijoittuu vuoteen 1962, jolloin ulkoavaruudesta hyökätään Maahan.

Pelissä ohjataan salajärjestön sotilasta, joka lähetetään ryhmänsä kanssa torjumaan uhkaa ympäri Yhdysvaltoja. Tulitaisteluissa on tärkeää käyttää ympäristön suojaa ja antaa komentoja tiimikavereille. Alueiden tutkiminen ja roolipelimäiset keskustelutuokiot tuovat puolestaan vaihtelua toimintaan.

Mielenkiintoinen ajankuva on pelin selkein vahvuus. Yksityiskohtaiset tapahtumapaikat huokuvat vaivannäköä, grafiikka tuo mieleen entisaikojen räikeät VistaVision-elokuvat ja eri sivilisaatioiden teknologiat kohtaavat kiehtovasti pelin edetessä.

Vaikka huolitellussa ilmapiirissä onkin ajatusta ja vetovoimaa, se ei peitä sisällön ilmeisiä puutteita. Etenkin kenttäsuunnittelu, tekoäly ja pelirytmi tuntuvat ihmeen sekavilta ja kiirehdityiltä. Ja kiintoisista lähtökohdista huolimatta tarinankerronta hiipuu pelin aikana kovin kömpelöksi ja pitkäpiimäiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.