The Legend of Zelda: The Wind Waker HD Nintendo

Vuoden 2002 GameCube-klassikko The Legend of Zelda: The Wind Waker on jälleen ajankohtainen, kun Nintendo on päivittänyt sen Wii U:lle.

Pelissä Link-poika ajautuu elämänsä seikkailuun, jossa kartoitetaan suurta merialuetta, rantaudutaan saaristoihin ja tavataan hassuja henkilöitä. Luolastoissa puolestaan miekkaillaan ja ratkotaan pulmia.

Pelattavuus on kestänyt aikaa esimerkillisesti, ja kokemus tuntuu yhtä raikkaalta ja mukaansatempaavalta kuin kymmenen vuotta sitten.

Muutoksia on tehty myös parempaan: merellä seilaaminen on nopeampaa, pelin loppuosuutta on selkeytetty ja netistä saa pullopostia muilta pelaajilta. Mukana on lisäksi kinkkinen vaikeustaso Zelda-veteraaneille.

Silmiinpistävintä on pramea esillepano: piirrosgrafiikka on tehty yksityiskohtia myöten uusiksi täyteen 1080p-teräväpiirtoon, ruudunpäivitys on silkinpehmeää ja valaistus tunnelmallisempaa. Hämmentävän kaunis jälki vetääkin vertoja moderneille peleille. Vanhojen pelien uusintaversiot ovat nykypäivänä tuttu ilmiö, mutta niistä yhtäkään ei ole tehty niin suurella rakkaudella kuin The Legend of Zelda: The Wind Waker HD:tä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.