The Sims 4: Duunipäivä

EA

EA:n Sims-pelisarja on vallannut kotitaloudet Suomessakin. Niin kutsuttujen tosipelaajien sijaan pelisarja on löytänyt fanikuntansa pelitalojen himoitsemasta kasuaalipelaajien ryhmästä. Termin sisälle mahtuvat pelaamisen vähemmän vakavasti ottavat ihmiset.

Pelijulkaisijan näkökulmasta tilanne on ideaali, sillä määrällisesti runsaslukuinen fanijoukko tekee pelien kehittämisestä taloudellisesti kannattavaa. Asetelman kääntöpuoli on pelikansan lypsäminen hintavilla lisäosilla, jotka tuovat pelillisesti mukanaan vain pieniä uudistuksia.

The Sims 4: Duunipäivä on viime syksynä lanseeratun The Sims 4 -pelin ensimmäinen lisäosa, joka tuo mukanaan mahdollisuuden pistää virtuaalisen nukkekodin asukkaat ansiotyöhön. Tarjolla on kolme urapolkua: ylennystä voi jahdata lääkärinä, rikospoliisina tai tiedemiehenä.

Innokkaalle fanille lisäosa on pakkohankinta, sillä rajallisuudestaan huolimatta se tuo peruspeliin paljon lisätekemistä. Suurin ongelma on järkyttävä 40 euron hintalappu: samalla taksalla digitaalisista pelikaupoista saisi kesäalesta hankittua pelattavaa moneksi kuukaudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.