Tiistain 12.2. elokuvat

Taalat taskuun 29Dick & Jane

TV5 klo 21.00–22.50

Jane (Tea Leoni) lopettaa työnsä ja jää kotiin, koska aviomies Dickiä (Jim Carrey) odottaa rahakas ylennys. Juuri silloin Dick saa yllättäen potkut. Epätoivoissaan Dick ja Jane ryhtyvät rikollisiksi.

Komediasta Taalat taskuun Dick & Jane (Fun with Dick and Jane, 2005) löytyy myös sanomaa. Ahneesta kapitalistista on vain lyhyt matka epärehelliseen kapitalistiin. Tuo matka on tuottanut Enronin ja muita jättikokoisia talouskupruja. Nyt pieni ihminen iskee takaisin sinne minne eniten sattuu, lompakkoon.

Tulikärpäsiä 29puutarhassa

Liv klo 21.00–23.00

Taylorin perheen isä Charles (Willem Dafoe) on professori ja rasittava päällepäsmäri. Lisa (Julia Roberts) on alistettu äiti. Draamassa Tulikärpäsiä puutarhassa (Fireflies in the Garden, 2008) seurataan samojen ihmisten elämää myös 23 vuotta myöhemmin. Pakolliset tragediat ja salaisuudet ovat tarinassa mukana. Tavallisesta tv-leffadraamasta Tulikärpäsiä puutarhassa poikkeaa vain nimekkäiden näyttelijöiden verran.

Suopursu kukkii

TV1 klo 12.40–14.00

Komea kulkumies (Rauli Tuomi) saapuu täysihoitalaan ja pistää naiset sekaisin. Suopursu kukkii (1947) on parhaimmillaan surumielisen kaunis ja pahimmillaan raskassoutuisen tylsä draama.

Apocalypto

Fox klo 21.55–00.30

May-intiaani Jaguaarintassu (Ruby Youngblood) välttää ihmisuhriksi joutumisen viime hetkellä ja pakenee henkensä edessä. Brutaalissa toimintadraamassa Apocalypto (2006) tapetaan 114 ihmistä ja puhutaan pelkästään aitoa intiaanikieltä. Apocalypton kulttuuriantropologinen uskottavuus on korkealla, draamallinen ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.