Tiistain 13.3. elokuvat

My Super Ex – vaarallinen tyttöystävä

Liv klo 21.00–22.55

Komedia My Super Ex (My Super Ex-Girlfriend, 2006) jää harmittamaan siksi, että pääsee aika lähelle onnistumista, mutta jämähtää silti tavanomaisuuteen. Jo perusidea on herkullinen. Ihan tavallinen Matt (Luke Wilson) tapaa viehättävän Jennyn (Uma Thurman), ja he alkavat seurustella. Matti ei tiedä, että Jenny on myös supersankari G-Girl. Kun suhde ajautuu ongelmiin, Mattin elämä muuttuu supervaikeaksi.

Pekka ja Pätkä Suezilla

TV1 klo 13.00–14.10

Pekka ja Pätkä Suezilla (1958) on jäänyt historiankirjoihin Timo Taikurin taikasanasta ananasakäämä. Vuonna 1955 Suomi hyväksyttiin YK:n jäseneksi. Kansakunta oli erityisen ylpeä rauhanturvatoiminnasta Suezilla. Sinne päätyvät myös Pätkä (Masa Niemi) ja Pekka (Esa Pakarinen). Elokuvan Suez on oikeasti hiekkakuoppa Seutulassa.

Kakkosmies

TV5 klo 21.00–23.00

Kakkosmies, he-he-he, nimi on luultavasti keksitty mediayhtiön pikkujouluissa. Kakkosmies (Second in Command, 2006) ei kuitenkaan tarjoa homoerotiikkaa, vaan on tyylipuhdas b-luokan toimintajännäri. Erikoisjoukkojen sotilas Sam Keenan (Jean-Claude Van Damme) saapuu Moldovaan USAn lähetystöön. Maa on vallankumouksen partaalla. Yhdysvaltain ja Keenanin tehtäväksi jää demokratian ja vaaleilla valitun maan presidentin suojeleminen. Suoraan dvd-levykseen tehty elokuva on tietenkin hölmö ja kliseinen, mutta omassa tyylilajissaan kelvollinen suoritus. Jean-Claude Van Damme ja Steven Seagal eroavat toisistaan siinä, että vain jälkimmäinen suostuu mihin tahansa roskaan käsikirjoitusta edes vilkaisematta.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.