Tiistain 17.1.2012 elokuvat

Ystäväni Joe

Vieläkö joku muistaa, miksi Sharon Stone oli aikoinaan hetken ajan filmitähti? Ainakaan draamakomedia Ystäväni Joe (Beautiful Life, 2000) ei vastausta tähän kysymykseen anna. Joe (Billy Connolly) on mukava, joskin tylsä ja huono-onninen mies. Hän kohtaa kauniin Hushin (Stone), joka ei ole lainkaan mukava nainen.

Liv klo 21.00-23.00

Pekka Puupää kesälaitumella

Pekka (Esa Pakarinen) ja Pätkä (Masa Nieminen) perustavat täysihoitolan komediassa Pekka Puupää kesälaitumella (1953). Missä viipyy jo aikoja sitten luvattu elokuva Pekka ja Pätkä homoina? Kiinnostaisi selvästi tätä enemmän.

TV1 klo 13.00-14.30

Likainen partio

Robert Aldrich ohjasi sotaelokuvaklassikon Likainen tusina, ja saman miehen Likainen partio (Too Late the Hero, 1970) peesaa selvästi sitä. Tyynenmeren saaren toista päätä hallitsevat englantilaiset, toista japanilaiset. Britit päättävät hyökätä japsitukikohtaan läpi tiheän viidakon. Ryhmään kuuluu myös aiemmin vain toimistohommia tehnyt amerikkalainen upseeri (Cliff Robertson).

TV2 klo 22.05-00.15

Salattu rikos

Claire (Ashley Judd) on ihmeissään, kun hänen miehensä (Jim Caviezel) pidätetään kesken joulushoppailun. Viranomaiset kertovat, että entistä sotilasta epäillään siviilien taposta El Salvadorissa. Claire ryhtyy puolustamaan miestään, mutta saa pian selville, että ei tiedä hänestä läheskään kaikkea. Oikeudessa syytettyä puolustaa entinen armeijan lakimies ja alkoholisti Charlie Grimes (Morgan Freeman). Rikos- ja oikeussalidraamajännäriä Salattu rikos (High Crimes, 2002) vaivaa huippukohtien puute.

TV5 klo 21.00-23.15

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.