Tiistain 17.6. elokuvat

Hellyyteni kohde

Fox klo 21.55–23.50

Romanttisella komedialla Hellyyteni kohde (The Object of My Affection, 1998) on rakkauteen ja ystävyyteen keskivertoa kunnianhimoisempi ote. George (Paul Rudd) ja Nina (Jennifer Aniston) tutustuvat toisiinsa ja ystävystyvät. Pian homoseksuaali George muuttuu Ninan kämppään asumaan. Kun Nina huomaa olevansa raskaana, Georgen tuki on tarpeen.

Ja keskellä virtaa joki

Liv klo 21.00–23.30

Montanalaisella papilla (Tom Skerritt) on kaksi poikaa. Paul (Brad Pitt) on kuumaverinen nuori kapinallinen ja Norman (Craig Sheffer) maanläheinen tavis. Perhe tietää varsin hyvin, että elämän tarkoitus on perhokalastus. Robert Redfordin ohjaama Ja keskellä virtaa joki (A River Runs Through It, 1992) on näyttävä, vanhan ajan tyyliin tehty draama. Redfordin on pakko olla hyvä tyyppi, sillä tällaisia lämpimiä tunteita on mahdotonta teeskennellä uskottavasti.

Cave

TV5 klo 21.00–22.55

Tutkijaryhmä laskeutuu valtavaan luolastoon Romaniassa. Siellä on verenhimoisia muinaisia petoja. Päätelkää itse loput. Caven (2005) kaltaisia toimintajännäreitä mahtuu yksitoista tusinaan. Tarinan ihmiset käyttäytyvät ääliömäisesti, koska käsikirjoitus sitä heiltä vaatii. Tällaisista tyypeistä on vaikea välittää.

Asessorin naishuolet

TV1 klo 13.00–14.30

Hajamielisen asessorin (Hannes Häyrinen) elämä menee pahasti sekaisin, kun hän menettää kotiapulaisensa. Asessori ei aio muuttaa pinttyneitä tapojaan uuden kotiapulaisen vuoksi. Asessorin naishuolet (1958) perustuu Agapetuksen romaaniin kuten niin moni muukin vanha vanhentunut kansankomedia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.