Tiistain 22.1. elokuvat

Pianisti

TV5 klo 21.00–23.55

Kun natsit ryhtyvät Varsovan juutalaispuhdistuksiin, radion pianisti (Adrien Brody) jatkaa soittamista ghetoissa. Roman Polanskin Pianisti (The Pianist, 2002) kertoo uskomattoman tositapahtumiin perustuvan selviytymistarinan, joka on vaikea katsoa kuivin silmin.

Onni pyörii

TV1 klo 12.45–14.30

Elokuvan voi tehdä pienestäkin, tässä tapauksessa laulusta Väliaikainen. Musiikkipitoinen komedia Onni pyörii (1942) halusi hyödyntää Tauno Palon valtavaa kansansuosiota. Muuta ideaa elokuvasta ei löydy. ”Humoristiset” väkivaltakohtaukset saavat pohtimaan, mitä sieniä kuvauksissa on mahdettu syödä.

Ei pakotietä

TV2 klo 22.05–23.55

Jälleen kerran syytön mies joutuu todistamaan, että hän ei ole murhaaja. Epäilty on Pentagonissa työskentelevä laivaston upseeri (Kevin Costner). Hän ei tiedä, että hänen sänkykumppaninsa (Sean Young) on muhinoinut myös hänen pomonsa (Gene Hackman) kanssa. Ei pakotietä (No Way Out, 1987) luottaa tyylilajin perusasioihin.

Nyt nappaa!

Liv klo 21.00–23.00

Manhattanilainen kustannustoimittaja (Sarah Michelle Gellar) tutustuu vanhempaan mieheen (Alec Baldwin), joka puolestaan innostuu nuoremmasta naisesta. Romanttinen komedia Nyt nappaa! (Suburban Girl, 2007) nykii pari kertaa, mutta loppujen lopuksi katsoja jää ilman saalista.

Confidence

Fox klo 21.55–23.50

Ammattihuijari (Edward Burns) vie vahingossa rahat rikollispomolta (Dustin Hoffman) ja katuu sitä pian syvästi ja kivuliaasti. Tyylikäs ja hyvin näytelty rikosjännäri Confidence (2003) kulkee hieman liian tuttuja polkuja pitkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.