Tiistain 22.11. elokuvat

Tapaus Henry

Lakimies Henry (Harrison Ford) on itsekäs juppi, jolla ei ole juurikaan aikaa perheelleen. Mies osuu väärään aikaan väärään paikkaan, saa ryöstäjältä luodin päähänsä ja halvaantuu. Jotenkin kummasti luoti tekee Henrystä paremman ihmisen. Vaimo (Annette Bening) ja tytär ovat ihmeissään. Sydämellisyyden ja imelyyden raja on tälläkin kertaa piirretty veteen. Tapaus Henry (Regarding Henry, 1991) ei ole tehty kyynikoita varten. Mike Nicholsin ohjaaman elokuvan on käsikirjoittanut J.J. Abrams, mikä oli aikoinaan yhdentekevää mutta nykyään mielenkiintoista.

Liv 21.00-23.05

Viimeinen vieras

Kun salakapakoitsija Nelly löytyy Helsingistä murhattuna, paikalle kutsutaan komisario Puosu (Hugo Hytönen). Myös toimittaja Harni (Hannes Häyrynen) kiinnostuu tapauksesta. Ville Salmisen ensimmäinen ohjaustyö, vaisu jännäri Viimeinen vieras (1941), meni harjoittelun puolelle.

TV2 klo 12.50-14.20

Romeon on kuoltava

Nimi ei hämää, toiminta-draama Romeon on kuoltava (Romeo Must Die, 2000) on todella saanut innoituksensa Shakespearen näytelmästä. Entinen poliisi Rome. . . ei vaan Hank (Jet Li) karkaa vankilasta Hongkongista ja palaa Yhdysvaltoihin. Hän aikoo löytää veljensä tappajan. Vastoin ennakkosuunnitelmia Hank rakastuu Julia. . . ei vaan Trishiin (Aaliyah), joka on pelätyn mafiapäällikön tytär. Eihän tässä juuri mitään järkeä ole, mutta tyyli on hallussa ja toimintakohtaukset ovat komeita. Kunnon elokuvatappeluita nähdään nykyään harvoin, mutta Jet Lin kaltainen aito martial arts -mestari osaa pistää haisemaan.

TV5 klo 21.00-23.15

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.