Tiistain 3.1. elokuvat

Villit kuviot 3

Kaksi kaunista ja seksikästä naista jahtaa neljän miljoonan dollarin perintötimantteja. Jännärissä Villit kuviot 3 (Wild Things: Diamonds in the Rough, 2005) on peräti neljä pointtia. Se sijaitsevat päähenkilöiden usein märissä puseroissa.

TV5 klo 21.00-22.50

Kuollut mies rakastuu

Kirjailija Simo Penttilän luoma seikkailijahahmo Kuollut mies eli eversti evp Rainer Sarmo esiintyi kolmessa rikoskomediassa. Niistä ensimmäisessä, Kuollut mies rakastuu (1942), juonikuviot vievät Sarmon (Joel Rinne) aina Argentiinaan asti.

TV2 klo 13.00-14.35

Robin ja Marian

Kun kuningas Richard Leijonamieli (Richard Harris) kuolee, Robin Hood (Sean Connery) palaa Englantiin 20 vuoden poissaolon jälkeen. Hän joutuu pelastamaan Marian-neidon (Audrey Hepburn) pulasta vielä kerran. Robin ja Marian (Robin and Marian, 1976) on perussävyltään yllättävän surullinen romanttinen seikkailuelokuva. Ilman päätähtien karismaa lopputulos olisi pettymys.

TV2 klo 22.05-23.50

Taidemaailman tenavatähti

Dokumenttielokuvassa Taidemaailman tenavatähti (My Kid Could Paint That, 2007) on yllättävän mielenkiintoinen "juoni". Nelivuotiasta Marla Olmsteadia pidettiin pikku Picassona. Hänestä tuli taidemaailman tähti ja lemmikki, jonka abstrakteista maalauksista maksettiin lopulta kymmeniä tuhansia dollareita. Aluksi vaikuttaa siltä, että dokumentti on sankaritarina erittäin luovasta ja lahjakkaasta lapsesta. Sitten Marlan maalausten aitous joutuu epäilyksen kohteeksi, ja sävellaji muuttuu duurista molliksi. Dokumentti kysyy myös, mikä oikeastaan edes on taidetta ja mikä tekee taiteesta hyvää?

Liv klo 21.00-22.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.