Tiistain 3.1. elokuvat

Villit kuviot 3

Kaksi kaunista ja seksikästä naista jahtaa neljän miljoonan dollarin perintötimantteja. Jännärissä Villit kuviot 3 (Wild Things: Diamonds in the Rough, 2005) on peräti neljä pointtia. Se sijaitsevat päähenkilöiden usein märissä puseroissa.

TV5 klo 21.00-22.50

Kuollut mies rakastuu

Kirjailija Simo Penttilän luoma seikkailijahahmo Kuollut mies eli eversti evp Rainer Sarmo esiintyi kolmessa rikoskomediassa. Niistä ensimmäisessä, Kuollut mies rakastuu (1942), juonikuviot vievät Sarmon (Joel Rinne) aina Argentiinaan asti.

TV2 klo 13.00-14.35

Robin ja Marian

Kun kuningas Richard Leijonamieli (Richard Harris) kuolee, Robin Hood (Sean Connery) palaa Englantiin 20 vuoden poissaolon jälkeen. Hän joutuu pelastamaan Marian-neidon (Audrey Hepburn) pulasta vielä kerran. Robin ja Marian (Robin and Marian, 1976) on perussävyltään yllättävän surullinen romanttinen seikkailuelokuva. Ilman päätähtien karismaa lopputulos olisi pettymys.

TV2 klo 22.05-23.50

Taidemaailman tenavatähti

Dokumenttielokuvassa Taidemaailman tenavatähti (My Kid Could Paint That, 2007) on yllättävän mielenkiintoinen "juoni". Nelivuotiasta Marla Olmsteadia pidettiin pikku Picassona. Hänestä tuli taidemaailman tähti ja lemmikki, jonka abstrakteista maalauksista maksettiin lopulta kymmeniä tuhansia dollareita. Aluksi vaikuttaa siltä, että dokumentti on sankaritarina erittäin luovasta ja lahjakkaasta lapsesta. Sitten Marlan maalausten aitous joutuu epäilyksen kohteeksi, ja sävellaji muuttuu duurista molliksi. Dokumentti kysyy myös, mikä oikeastaan edes on taidetta ja mikä tekee taiteesta hyvää?

Liv klo 21.00-22.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.