Tiistain 5.2. elokuvat

Lentävä kalakukko

TV1 klo 12.10–13.20

Rillumarei-klassikko Lentävä kalakukko (1953) on kirveellä veistetty musiikkikomedia. Esa Pakarinen ja Masa Niemi esiintyvät samassa elokuvassa ensimmäistä kertaa, mutta ei tämä silti mikään Pekka ja Pätkä ole. Onneksi.

Rakkauskirjeitä Julialle

Liv klo 21.00–23.05

Sophie (Amanda Seyfried) matkustaa yhdessä kihlattunsa kanssa Veronaan. Sophie tutustuu naisiin, joiden tehtävä on vastata Romeolle ja Julialle osoitettuihin rakkauskirjeisiin. Romanttinen ja muutenkin kaunis Rakkauskirjeitä Julialle (Letters to Juliet, 2010) on kunniaksi termille hömppä.

Onnen kukkuloilla

TV5 klo 21.00–23.00

Vaikka pornobisnekseen sijoittuva romanttinen komedia onkin herkullinen idea, Onnen kukkuloilla (Finding Bliss, 2009) ei oikein toimi. Kun nuori elokuvaleikkaaja (Leelee Sobieski) ei saa töitä Hollywoodista, hän päätyy tekemään pienimuotoisempia bungabunga-elokuvia.

Näkymättömän miehen muistelmat

TV2 klo 22.05–23.40

Onnettomuus muuttaa Nickin (Chevy Chase) näkymättömäksi. CIA haluaa miehen agentikseen vaikka väkisin ja Alicia (Daryl Hannah) lastensa isäksi. Joku tekee vielä joskus näkymättömästä miehestä hienon menestyselokuvan, mutta John Carpenterin ohjaama Näkymättömän miehen muistelmat (Memoirs of an Invisible Man, 1992) ei moiseen pystynyt.

Sotilas Jane

Fox klo 21.55–00.15

Ensimmäinen nainen (Demi Moore) valitaan Navy Seals -erikoisjoukkoihin, mikä ei ole kaikkien mieleen. Vastenmielisen militaristisen ja sadistisen Sotilas Janen (G.I. Jane, 1997) mielestä tasa-arvo on sitä, että naiset omivat itselleen miehisyyden pahimmat puolet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.