Tiistaina 10.1. elokuvat

Kohti etelää

Tämän ei pitäisi olla kenellekään suuri yllätys, mutta naisetkin kaipaavat toisinaan ihan vaan seksiä, ilman sitoutumis- tai lisääntymistarkoitusta. Kohti etelää (Vers le sud, 2005) kertoo kolmesta tuollaisesta naisesta. Jokainen heistä lähtee omista syistään Haitiin etsimään itseään nuorempia, kovakuntoisia mustia miehiä. Kyse ei ole pornoilusta, vaan seksiturismista ja köyhyydestä. Elokuva sekoittaa seksin ja politiikan. Se mikä on yhdestä näkökulmasta hauskanpitoa, on toisesta riistoa.

Liv klo 21.00-23.05

Likainen tusina

Mitä miehisiin elokuviin tulee, Likainen tusina (The Dirty Dozen, 1967) on niistä miehisimpiä. Robert Aldrichin ohjaama kyyninen sotaelokuva on klassikko, jolla on keilapallon kokoiset perhekalleudet. Jo juonellinen lähtökohta tekee selväksi, että elokuvaa ei ole tarkoitettu marjanpoimijoille. Joukko murhasta tuomittuja vapaaehtoisia koulutetaan ja lähetetään tekemään itsemurhaisku saksalaisia vastaan toisessa maailmansodassa. Kaunista, niin kaunista!

TV2 klo 22.05-00.30

Julmia totuuksia

Mikäli aiotte nauttia draamajännäristä Julmia totuuksia (Disturbing Behavior, 1998), kehotan asettamaan aivot off-asentoon. Cradle Bayn nuoriso koostuu epäilyttävän hyvistä ihmisistä. He eivät juo, eivät käytä huumeita ja menestyvät koulussa erinomaisesti. Nuori kapinallinen Steve (James Marsden) muuttaa asuinalueelle ja alkaa epäillä todellisuudessa olevan jotain hämärää. Hän ylipuhuu kaksi kohtalontoveria (Nick Stahl, Katie Holmes) ottamaan yhdessä selvää asioista. Julmia totuuksia edustaa halpaa teinikauhua, joka on täynnä kliseitä ja helppoja ratkaisuita.

TV5 klo 21.00-22.35

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.