To the Moon

PC
Jos Modern Warfare on verrattavissa Hollywoodin megatuotantoon, roolipeli To the Moon on pienimuotoinen taide-elokuva, joka yllättää. Itse pelaan mieluummin japanilaista To the Moonia kuin Modern Warfarea.

Kaksi tohtoria, mies ja nainen, saapuvat kuolemansairaan miehen luokse tämän kotitaloon. Elinaikaa on vain pari päivää. Potilas on aina halunnut käydä Kuussa.

Koska tämä ei ole mahdollista, tohtorit matkustavat kuolemansairaan muistoihin. Tehtävänä on muuttaa muistoja niin, että mies kuolee ajatellen eläneensä täydellisen elämän.

Kuulostaa scifiltä, mutta peli itse itse asiassa realistinen ja intiimi. Muistot koskevat rakkautta, kodin rakentamista, terveyttä ja hyvin arkisia asioita kuten ruokia ja leluja.

Grafiikkansa puolesta To the Moon voisi olla 20 vuotta vanha peli. Se ei ole oleellista. Kyseessä on kunnianhimoisen tarinankerronnan merkkiteos, joka on suunnattu sydämelle, ei aivoille. Erityismaininta pianovetoisesta kauniista musiikista. Tekijöiden kotisivuilta ladattuna To the Moon maksoi 12 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.