To the Moon

PC
Jos Modern Warfare on verrattavissa Hollywoodin megatuotantoon, roolipeli To the Moon on pienimuotoinen taide-elokuva, joka yllättää. Itse pelaan mieluummin japanilaista To the Moonia kuin Modern Warfarea.

Kaksi tohtoria, mies ja nainen, saapuvat kuolemansairaan miehen luokse tämän kotitaloon. Elinaikaa on vain pari päivää. Potilas on aina halunnut käydä Kuussa.

Koska tämä ei ole mahdollista, tohtorit matkustavat kuolemansairaan muistoihin. Tehtävänä on muuttaa muistoja niin, että mies kuolee ajatellen eläneensä täydellisen elämän.

Kuulostaa scifiltä, mutta peli itse itse asiassa realistinen ja intiimi. Muistot koskevat rakkautta, kodin rakentamista, terveyttä ja hyvin arkisia asioita kuten ruokia ja leluja.

Grafiikkansa puolesta To the Moon voisi olla 20 vuotta vanha peli. Se ei ole oleellista. Kyseessä on kunnianhimoisen tarinankerronnan merkkiteos, joka on suunnattu sydämelle, ei aivoille. Erityismaininta pianovetoisesta kauniista musiikista. Tekijöiden kotisivuilta ladattuna To the Moon maksoi 12 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Uusi tietovisa on taas täällä: testaa, millainen Keski-Suomi-tietäjä olet

Yli 200 auton mies kertoo kuudesta erityisestä biilistään – "Autoihin ei saa rakastua, mutta silloin mulla oli kyynel silmässä"

Tämä mies on omistanut yli 200 autoa – "Vaimo sanoi, että leiki, kunhan se ei vaikuta jääkaapin sisältöön"

Ravintola-arvio: Keskisuomalaisen makuraati tarttui Hoxin härkää sarvista ja etanaa kotilosta – perinteinen annos yllätti Jyväskylän Savelassa

"Älkää leikkikö kiusaamisella!", vaatii nuori multialainen Shen ja kertoo taidenäyttelyllään omaa rankkaa tarinaansa

Veera Ailunkan ja Ella Samulan Verella-duolla oli syntyhetkellä vain yksi tavoite – ja nyt se on täytetty

He ovat vastassa, kun synnytät – Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuvat kätilöt kertovat, miksi hakeutuivat alalle

Saunoja kaipasi Jyvässeudulle yleistä, avannollista saunaa, jossa järjestettäisiin myös sekavuoroja – Muuramen Kivitaskun yrittäjä tarttui palautteeseen

Uusi Bond-kappale julkaistaan perjantaina – Grammyja kahminut artistitulokas Billie Eilish julkaisi tiedon sosiaalisessa mediassa

Jyväskyläläinen Valtteri on yksi Suomen parhaista nuorista kokeista – "Ruoanlaitto vei mukanaan"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.