Toimittaja kiipeää 3002 metriä korkean vuoren huipulle Malawissa – hyvässä tarkoituksessa

Mervi Varonen on yksi Kapua2018-hankkeeseen valituista osallistujista. Hän kerää eri tempauksin varoja kehitysmaan naisten hyväksi.

Keskisuomalaisen avustaja, toimittaja Mervi Varonen kiipeää, polkee ja meloo tänä vuonna Malawissa. Kyse on Kapua-hyväntekeväisyysprojektista, johon Varonen on valittu hakemuksen ja haastattelun kautta. Kapua on hanke, joka kerää varoja kehitysmaiden tukemiseksi kiipeämällä maailman vuorille. Kohde vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna keräyksen pääkohteena ovat Malawi ja Etiopia Afrikassa.

Kapua 2018 Malawi -tiimissä on mukana 17 vapaaehtoista suomalaista, jotka keräävät varoja erityisesti tyttöjen ja naisten koulutuksen ja terveyden edistämiseen kehitysmaissa. Ryhmän tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa kansalaisjärjestöjen (Väestöliitto, Taksvärkki ja Kynnys ry.) tekemään kehitysyhteistyöhön kohdemaissa.

– Lähdin mukaan, koska Kapua on järkeenkäypä kampanja, jolla vaikutetaan suoraan köyhien maiden oloihin. Tässä hankkeessa ei ole mukana politiikka, Varonen sanoo.

Syksyllä toteutettava matka tehdään bussilla, pyöräillen ja meloen. Yksi matkan kohokohdista on, kun Kapua-ryhmä kiipeää Malawin korkeimmalle kohdan eli 3002-metrisen Mt. Mulanjelen huipulle. Vuoren korkeus on perusteena jokaisen kapuajan omalle keräystavoitteelle, joka on kaksi euroa per metri eli 6004 euroa.

– Kapua-vuosi tarkoittaa itselleni sitä, että täytyy kääriä hihat ja ryhtyä töihin. En oleta, että lahjoituksia tippuu taivaasta, mutta arvostan jokaista euroa, joka keräykseen kilahtaa. Aion järjestää varainkeruuta vauhdittavia tapahtumia ja laittaa kroppaa peliin, ihan kirjaimellisesti, sillä ilman kuntokuuria ei ole huipulle kapuamista. Jyväskyläläisille yrityksille vinkiksi, että tässä on mahtava kohde yhteistyöhön, joten ottakaa yhteyttä, jos en itse ole jo kerennyt, Varonen naurahtaa.

Varosen keräys alkaa ystävänpäivätempauksella kauppakeskus Forumissa 14. helmikuuta. Tapahtumassa otetaan muun muassa ilmaisia ystävänpäiväkuvia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.