Tokyo Jungle – Sony

Pleikkarin latauspeli Tokyo Jungle on mielenkiintoinen tapaus. Tapahtumat sijoittuvat Tokioon, jossa ei ole enää lainkaan ihmisiä, vain eläimiä. Tokiosta on tullut sananmukaisesti asfalttiviidakko.

Eläinvalikoima alkaa sylikoirista ja peuroista ja päättyy norsuihin ja leijoniin. Kasvis- ja lihansyöjät taistelevat eloonjäämisestä eri tavoin. Syömisen lisäksi eläimet lisääntyvät ja laajentavat reviiriään. Nartut rakastavat hyviä metsästäjiä, aitoja alfa-uroksia.

Survival-pelitilan lisäksi mukana on myös seikkailupeliä muistuttava tarina-moodi. Parhaaseen japanilaiseen tyyliin tarina käy monta WTF:n puolella scifi-vempeleineen ja dinosauruksineen. Se on vain viehättävää.

Pitkän päälle Tokyo Jungle ei täysin täytä odotuksia. Elämäsimulaattorina se on kevyttä kamaa. Samoja jippoja – suojautuminen, metsästäminen, syöminen, pariutuminen – toistetaan loputtomiin.

Myös Tokion tutkimisen vapaus puuttuu. Kuvaruutu rullaa vain vasemmalle ja oikealle. Toki se tekee pelaamisesta selkeää ja helppoa.

Puutteistaan huolimatta Tokyo Jungle jää plussan puolelle. Sony ansaitsee palkinnon siitä, että rohkenee tarjota jotain uutta ja erilaista.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen DJ Ulrika, 21, soittaa Suomen suurimmissa yökerhoissa – "Koulussa istuin takarivissä kuunnellen salaa musiikkia"

Kolumni: Jouluelokuvat luottavat kliseisiin

Kolumni: Onhan se nyt väärin, että toisilla on kivaa

"Kun miehet vanhenevat kysytään, onko tässä mitään järkeä!" – Jyväskyläläinen Swallow the Sun julkaisee levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän Vanhan Hautausmaan työnjohtaja Liisa Kontunen on ollut töissä hautausmaalla 17-vuotiaasta – itselleen hän ei hautaa halua ollenkaan

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

66-vuotias ylilääkäri lenkkeilee työmatkansa Keski-Suomen keskussairaalalle joka päivä noukkien roskia – kilometrejä kertyy vuodessa toista tuhatta

Suomalaisessa aikuisviihteessä on paljon pielessä, sanoo alalla työskennellyt Mira Villman

"Minä odotin ja odotin 20 vuotta" – Isä jo ihmetteli, mikä alle parikymppistä tytärtä vaivaa, kun tämä vain kuunteli huoneessaan Veikko Ahvenaisen levyjä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.