Tokyo Jungle – Sony

Pleikkarin latauspeli Tokyo Jungle on mielenkiintoinen tapaus. Tapahtumat sijoittuvat Tokioon, jossa ei ole enää lainkaan ihmisiä, vain eläimiä. Tokiosta on tullut sananmukaisesti asfalttiviidakko.

Eläinvalikoima alkaa sylikoirista ja peuroista ja päättyy norsuihin ja leijoniin. Kasvis- ja lihansyöjät taistelevat eloonjäämisestä eri tavoin. Syömisen lisäksi eläimet lisääntyvät ja laajentavat reviiriään. Nartut rakastavat hyviä metsästäjiä, aitoja alfa-uroksia.

Survival-pelitilan lisäksi mukana on myös seikkailupeliä muistuttava tarina-moodi. Parhaaseen japanilaiseen tyyliin tarina käy monta WTF:n puolella scifi-vempeleineen ja dinosauruksineen. Se on vain viehättävää.

Pitkän päälle Tokyo Jungle ei täysin täytä odotuksia. Elämäsimulaattorina se on kevyttä kamaa. Samoja jippoja – suojautuminen, metsästäminen, syöminen, pariutuminen – toistetaan loputtomiin.

Myös Tokion tutkimisen vapaus puuttuu. Kuvaruutu rullaa vain vasemmalle ja oikealle. Toki se tekee pelaamisesta selkeää ja helppoa.

Puutteistaan huolimatta Tokyo Jungle jää plussan puolelle. Sony ansaitsee palkinnon siitä, että rohkenee tarjota jotain uutta ja erilaista.