Toni Jokiniitty opiskeli alaa, johon ei pätevöidy yksin Suomessa – "Ajan viettäminen Espanjassa on flamencokitaristille suorastaan pakollista"

Ravintola Willessä Äänekoskella kuullaan keskiviikkona 12. kesäkuuta eteläespanjalaisia säveliä. Lavalle nousee Suomen tunnetuimpiin flamencokitaristeihin kuuluva Toni Jokiniitty. Hän soittaa soolokonsertissaan omia sävellyksiään sekä flamencokitaran klassikoita. Jokiniitty on oppinut flamencon saloja suoraan sen alkulähteiltä Espanjan Sevillasta.

– Asuin Sevillassa vuoden ja otin oppia paikallisilta boheemeilta flamencotaiteilijoilta. Ajan viettäminen Espanjassa on flamencokitaristille suorastaan pakollista, vaikka flamenco onkin viime aikoina vallannut alaa myös muissa maissa, Jokiniitty kertoo tiedotteessa.

Jokiniitty julkaisi ensimmäisen levynsä Promesan vuonna 2015 ja valmistelee parhaillaan toista. Soolouransa rinnalla Jokiniitty on kysytty flamencolaulun ja -tanssin säestäjä. Hän on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa ja tehnyt yhteistyötä kansainvälisten flamencoartistien kanssa.

Jokiniityn keikalle on mahdollista päästä Jyväskylän seudulla myös 7. elokuuta Palokan Pelimannitalolla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .